Tizenkét évvel ezelőtt, 2007 szeptemberében indult az Agymenők (The Big Bang Theory), a világ ma talán legnépszerűbb vígjátéksorozata. A sikere talán kódolva volt, hiszen az egyik ötletgazda Chuck Lorre volt, aki olyan szitkomokat készített addig mint a Dharma és Greg, valamint a Két pasi – meg egy kicsi. Arra azonban talán sem ő, sem az anyacsatorna nem számított, hogy ilyen hatalmas rajongóbázisra, és hosszú éveken át tartó töretlen lendületű sikerszériára tesz majd szert a fiatal tudósok hétköznapjait bemutató sorozat.

Az Agymenők 2012-ben érte el a 100. részét, négy évvel később, 2016 februárjában pedig már a 200. epizódot ünnepelték a készítők. Sokáig úgy tűnt, nem érhet véget a produkció, és ha mégis befejezik, a színészek egyre növekvő fizetése lesz majd az ok, amiért lezárják a történetet. Tavaly ősszel azonban kiderült, hogy a főszereplőt, Sheldon Coopert alakító Jim Parsons döntött úgy, hogy kiszáll a sorozatból, és nélküle elképzelhetetlen volt a folytatás. Az Agymenők utolsó része május 16-án este lesz látható az amerikai CBS-en.

Magyarországon a Cool műsorán debütált 2009-ben az Agymenők, a hatodik évadtól azonban a Comedy Centralra került a sorozat és jelenleg is a humorcsatorna legnézettebb tartalma. A legújabb és egyben legutolsó szezont január 7-én kezdte vetíteni a Comedy Central, mely az amerikai finálé után majdnem egy hónappal később, június közepén ér véget idehaza. A csatorna pedig méltó módón búcsúztatja a sorozatot, melyből tíz év után nem lesz már látható többé új epizód Magyarországon. A SorozatWiki tudta meg, hogy a Comedy Central az Agymenők utolsó két részét június 17-én egymás után tűzi műsorra. A dupla epizódos finálé előtt pedig 10 órától megismétlik a teljes 12. évadot, így aki szeretné, egy nap alatt megnézheti a sorozat utolsó 24 részét.