A történelem legnézettebb televíziós sorozata, a The Walking Dead a 11. évadja után fejeződik be, előre láthatóan 2022-ben. Ám a rajongóknak nem kell aggódni, hiszen a történet folytatódik több tervezett spinoff szériával. 

A The Walking Dead nagy utat tett meg a 2010-es debütálása óta. A Robert Kirkman képregénye alapján készült adaptációt 56 díjra jelölték, ebből 15-öt meg is nyert. A rajongótábor az évek alatt egyre nagyobbra nőtt, és ezzel párhuzamosan a sorozat posztapokaliptikus univerzuma is megállíthatatlan tempóban bővült. Habár az eredeti sorozat a végéhez közeledik, a történet egy újabb spinoff sorozattal folytatódik, amelynek középpontjában két közönségkedvenc karakter, Daryl Dixon (Norman Reedus) és Carol Peletier (Melissa McBridge) áll majd. Azonban ennek premierjére még legalább három évet várni kell, hiszen a tizedik évadból még 6 rész hátra van, illetve sorozat utolsó évadja nem kevesebb, mint 24 epizódból fog állni.

Az AMC-nek további tervei is vannak a The Walking Dead univerzumának bővítését illetően. Október 4-én debütál a The Walking Dead: World Beyond, amely az első generációról fog szólni, akik az apokalipszis körülményei között nőttek fel. Illetve tervben van egy film – a Universal és a Skybound közreműködésével –, amelynek középpontjában a kezdeti főhős, Rick Grimes (Andrew Lincoln) áll.

Kiemelt kép: Daryl Dixon (Norman Reedus) és Carol Peletier a The Walking Deadben (Melissa McBridge) (Fotó: RTL Spike)