Éppen 25 évvel ezelőtt toppant be a Central Perkben békésen kávézgató baráti társaságba egy menyasszonyi ruhás lány, akivel kiegészülve az egyébként sem mindennapi csapat közel 10 évig szórakoztatta a nézőket. A Rachel, Monica, Phoebe, Joey, Chandler és Ross mindennapjait nyomon követő sorozat a mai napig meghatározza a sitcom műfaját: a pergő dialógusok, a vicces szituációk, a precízen kidolgozott karakterek mind hozzájárultak ahhoz, hogy a showrunnerek a klasszikussá vált vígjátékból merítsenek időnként még ma is.

A Jóbarátok töretlen népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy vérre menő alkudozás zajlott nemrég a Netflix és az AT&T között (a Warner anyacége) a streaming jogokért. A rajongók megnyugodhatnak, a sitcom 2019-ben is elérhető lesz a Netflixen, igaz csak egy évig, mert 2020-tól átkerül a WarnerMedia saját streaming platformjára.

Arra nincs esély, hogy a szereplőgárda újra összeálljon akár csak egy epizód erejéig is, ez mindannyiuk határozott álláspontja. Így a rajongóknak most egy esetleges reboot vagy mozifilm híre helyett meg kell elégedniük a Google ajándékával: a kedves easter eggek megtalálásához nem kell más, csak hogy beírjátok a szereplők neveit a keresőbe (Phoebe Buffay, Rachel Green, Monica Geller, Chandler Bing, Joey Tribbiani vagy Ross Geller), majd a nevük mellet megjelenő kis, színes ikonra kattintva megláthatjátok, hogy milyen meglepetést rejtettek el számotokra a fejlesztők.

Matthew Perry, Jennifer Aniston, David Schwimmer, Courtney Cox, Matt LeBlanc és Lisa Kudrow (Fotó: NBC Universal)

Kiemelt kép: Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Courtney Cox, Matthew Perry, Jennifer Aniston és David Schwimmer (Fotó NBC Universal)