A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa júniusban egyszer már megbírságolta a TV2-t a Bezár a bazár! miatt, akkor azt kifogásolták, hogy a műsor előzetesei, melyekben a két házigazda meztelenül volt látható, többször is nem megfelelő időpontban kerültek képernyőre. A testület akkor 2 millió 345 ezer forintos büntetést szabott ki, és most ismét megbüntették a TV2-t.

A Médiatanács ezúttal magasabb, 2,8 millió forintos bírságról hozott ítéletet, amiért “a Bezár a bazár! című vetélkedő május 9-ei és a Mokka című reggeli műsor másnapi adásában az előbbi műsorral kapcsolatban közzétett képsorokat nem megfelelő időben és 12-es karikával sugározta. A Bezár a bazár! torz, káros magatartásmintát mutatott be, mivel abban az egyik szereplőt azért jutalmazták, hogy – bár intim testrészeit kikockázva, de – meztelenül teljesítse egyik feladatát. Ugyanezt a műsorrészt a másnapi Mokkában újból közreadta a TV2, a stúdióbeszélgetésben résztvevők megvitatták a történteket és dicsérettel illették azt, mindezt humorosan prezentálva.

A Bezár a bazár! második évadának plakátja, részlet (fotó: TV2)

A Médiatanács – korábbi bírósági ítéleti döntések tartalmára is figyelemmel – megállapította, hogy a műsorrészt csak 16 éven aluliaknak nem ajánlott tartalomként lehetett volna közzétenni, és határozatában kitért arra, hogy a humoros jelleg nem ellensúlyozta a közvetített káros üzenetet” – áll a testület indoklásában.

A Bezár a bazár! április 22-e óta minden hétköznap este látható a TV2-n, és a csatorna tavaszi-nyári kínálatának legsikeresebb műsora.

Kiemelt kép: Majka a Bezár a bazár! egyik adásában (fotó: TV2)