Pontosan 30 év telt el azóta, hogy bemutatták a mára szinte klasszikussá vált akció-vígjátékot, az Ovizsaru című filmet, a főszerepben Arnold Schwarzeneggerrel, akit ezúttal nem éppen a tőle megszokott erős akcióhősként láthattunk.

A hetvenes években színészként debütált és főleg akciófilmjei miatt híressé váló Arnold Schwarzenegger a kilencvenes évek környékén egy más műfaj felé és nyitott. Az Ovizsaru 1990-ben mutatkozott be megosztó kritikai visszhangot kapva. A felhőtlen vígjáték egy nyomozó, John Kimble különleges küldetését tárja fel, aki egy inkognitós akció során óvóbácsinak áll. Feladata, hogy egy korán szabadult gyilkost és dílert távol tartson a tőle bujkáló feleségétől és fiától. John Kimble és társa mindent bevet, hogy időben kiderítse, melyik gyerek a bűnöző, Crisp fia, hogy meg tudják védeni őt. Ám ez az akció korántsem olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik. Egy csapat óvodás igencsak kimozdítja a nyomozót a komfortzónájából, és a gyermeki világ összemosódása a komoly rendőri akcióval sok-sok komikus helyzetet szül. Azonban a kezdeti nehézségeken túllendülve végül a kemény zsaru szíve is meglágyul és szokatlan barátságok kötődnek.

Habár a filmet elég vegyes kritikák érték, a közönség mai napig meleg szívvel nézi vissza ezt a felemelő, kedves vígjátékot. Ivan Reitman rendezése a maga műfajában egy kellemes családi szórakozás, amely szívesen fogadja a kikapcsolódni vágyókat 30 év elteltével is.

Kiemelt kép: Részlet az Ovizsaruból (Fotó: est.hu)