Jessica Alba a 2000-es évek egyik legnépszerűbb és széles körben szeretett szexszimbóluma az utóbbi években igencsak visszavett, ha filmezésről beszélünk. Azok után, hogy több nívós lapnál is a legvonzóbb nővé választották, elmondta, hogy ő nem a testével vagy a megjelenésével szeretne kitűnni, hanem színészi kvalitásaival. Ezt több kritikus és filmszerető ember is furcsán fogadta, hiszen Alba nem éppen a sokoldalú színészi tehetségéről híres. Viszont úgy fest a helyzet, ezt maga a színésznő is belátta, így inkább a biznisz világa felé fordult, ahol pedig sikert-sikerre halmoz.

Annak ellenére, hogy rengeteg betegséggel küzdött, Jessica Alba nem adta fel, hogy híre színész váljon belőle. A kezdeti feledhető mellékszerepei után a 2000-ben elstartolt, James Cameron egyengette Sötét angyal sorozattal robbant be a köztudatba. Csinos pofiját és szexi megjelenését ilyenkor még büszkén használta, hiszen így került be a Törtetőkbe, a Sin City: A bűn városába, a Fantasztikus Négyesbe vagy éppen A tenger vadjaiba. A 2000-es évek közepétől viszont válogatni kezdett a felkérések között, de döntései (vagy inkább ügynöke) nem jó ízlésre vallott. A kabalapasi, A szem, a Love Guru, a Valentin nap mellett azért besikerült egy élvezhető Machete is, de az utóbbi években egy említésre méltó filmben sem szerepelt.

Jessica Alba – Sin City: Ölni tudnál érte (Fotó: Screen Crush)

Mindezek mellett viszont 2011-ben megalapította többedmagával a The Honest Companyt, ami különféle wellness termékeket, brandeket forgalmaz. Ezzel pedig igencsak beletenyerelt a tutiba, hiszen milliós nagyságrendben kelnek el a termékek. Legalább ez összejött neki, ha már a színészet nem annyira. Isten éltesse Jessica Albát 40. születésnapja alkalmából!

Kiemelt kép: Jessica Alba (Fotó: Women’s Health)