A nyár eddig sem telt unalmasan az HBO háza táján, elég csak a mindenkit megmozgató, több Emmy-díjra is jelölt fantasztikus drámasorozatra, a Csernobilra, vagy a fiatal korosztályt lázban tartó, lelkileg is megterhelő Eufória epizódjaira gondolni, mind beszédtémát szolgáltatott. A médiavállalat pedig a nyár utolsó hónapjában sem adja alább, és az új évaddal visszatérő sorozatok mellett számtalan új produkciót is elindítanak. A cég online videós szolgáltatásán, az HBO GO-n közel hat és fél ezer órányi tartalom érhető már el, melyek közül 272 sorozat. Ez a kínálat bővül tovább augusztusban.

Isten bárányai (fotó: HBO)

Isten bárányai (premier: augusztus 1.)

Az HBO GO-n már augusztus elsején nézhetővé válik a júliusban indult ausztrál dráma, amely Marele Day azonos című regényét filmesítette meg. A történet három katolikus apácáról szól, akik rendjük utolsó tagjaiként egy távoli szigeten, a világtól elzártan élnek. Alázatosak, imádkoznak, este pedig sötét tündérmeséket mesélnek egymásnak. Az egyik nap azonban egy nemkívánatos látogató teljesen felkavarja az életüket. A négy részes minisorozat főbb szerepeiben Ann Dowd (A szolgálólány meséje/Lydia), Essie Davis (Miss Fisher rejtélyes esetei/Miss Fisher), Jessica Barden, Sam Reid és Daniel Henshall látható. A sorozat tévépremierje szeptember 3-án lesz az HBO-n.

Pico da Neblina (premier: augusztus 5.)

A latin-amerikai és a brazil HBO közös sorozatában a készítők azzal a gondolattal játszanak el, hogy mi történik akkor, ha a nem is olyan távoli jövőben Brazíliában legális lesz a marihuána. Biriba, a fiatal drogdíler Sao Paolo utcáin szerezte tapasztalait, most azonban hátat fordít a bűnözésnek és tudását felhasználva törvényes úton kereskedne. Ráveszi tapasztalatlan társát és befektetőjét, Vinit, hogy csatlakozzon hozzá, és miközben megpróbálják leküzdeni az üzleti kihívásokat, a múlt árnyai kísérteni kezdik Biribát.

Az erényes Gemstonék (fotó: HBO)

A mi fiaink (premier: augusztus 13.)

Dupla résszel indul hazánkban az HBO legújabb, amerikai-izreali drámája, A mi fiaink. A történet alapját az Izrael és a Hamasz közötti háború kitöréséhez vezető események adták, amikor is a Hamasz milicistái 2014-ben meggyilkoltak három zsidó tinit. Két nappal az eset után egy palesztin fiú égett testére bukkannak a Jeruzsálem melletti erdőben… A készítők között megtaláljuk az eredeti Terápia és A viszony című sorozatok alkotóját, Hagai Levit. A mi fiaink eredeti héber és arab nyelven lesz látható magyar felirattal. Mivel a nyelv fontos szerepet játszik a történetben, nem készül hozzá szinkron. Az HBO GO-s premier után a tévében szeptember 5-től láthatjuk a szériát az HBO3-on.

Az erényes Gemstonék (premier: augusztus 19.)

Danny McBride, az Egyszer fent, …inkább lent, valamint a Kib*zgatóhelyettesek alkotójának vadonatúj, elborult humorú komédiája lesz Az erényes Gemstonék, amely egyszerre debütál az HBO GO-n és a tévében is. A történet a világhírű televangelista (televíziós hittérítő) családról szól, akik Jézus Krisztus igéjét hirdetve gazdagodtak meg. Jesse szeretné továbbvinni apja örökségét, a “deviancia, a kapzsiság és a jótékonyság hagyományát”. A főbb szerepekben Danny McBride, John Goodman, Walton Goggins és Adam DeVine lesz látható.

Időbevándorlók (fotó: HBO)

Időbevándorlók (premier: augusztus 21.)

Az HBO utolsó augusztusi premierje a cég skandináv leányvállalatának saját gyártású scifi-krimije, az Időbevándorlók lesz. A sorozatban az emberek különleges jelenségekre lesznek figyelmesek szerte a világon. Fényvillanásokat látnak az óceán fölött, majd ezt követően emberek tűnnek fel a múltból. A rejtélyes ősök a kőkorszakból, a vikingek korából és a 19. század végéről érkeznek, és sem az elődök, sem a mai kor emberei nem értik, ez hogyan volt lehetséges. Néhány évvel az események után a vikingkorból érkezett Alfhildr (Krista Kosonen) a kiégett rendőrtisztet, Larsszot (Nicolai Cleve Broch) kapja társnak az integrációs program keretében. Miközben közösen nyomoznak egy kőkorszaki tetoválásokat viselő nő meggyilkolása ügyében, váratlan felfedezésekre bukkannak. A sorozat tévés debütálásáról egyelőre nincs információ.

Az új sorozatok mellett új évaddal tér vissza A viszony, mely az ötödik és egyben utolsó szezonját kezdi meg augusztusban. Szintén az ötödik évfolyammal jelentkezik a Dwayne “The Rock” Johnson főszereplésével készült amerikai focis dráma, a Nagypályások. Második évadát kezdi meg az Utódlás és a Könnyű. mint a pehely.

Kiemelt kép: Isten bárányai, Az erényes Gemstonék és az Időbevándorlók (fotók: HBO)