A számos díjjal kitüntetett színházi író, színész és egyben rendező Magyar Attila az utóbbi években csak a párkapcsolati botrányairól volt híres. Szüntelen valamilyen ügyét vették elő a tévében, ezektől volt híres, de ha ezeken túl tudunk lendülni, akkor egy igazán színes színházi karrierrel büszkélkedhető színész állhat a szemünk előtt. Akinek éppenséggel ma van a születésnapja, felköszöntés gyanánt pedig végigtekintettünk élete és pályafutása főbb szakaszain.

Magyar Attila Debrecenben született, családjában pedig nem volt semmilyen kötödés a színházi élethez. Már érettségi előtt dolgozni kezdett, de az évek során egyre gyakrabban kezdett kacsingatni a színészet felé, így be is állt egy amatőr színjátszó körbe. A fellendülés kapcsán jelentkezett a Színház- és Filmművészeti Egyetemre, ahol Marton László osztályában tanulhatta ki a szakma fortélyait. Azóta leszerződött a Vígszínházhoz, volt már Kaposváros is, majd szabadúszó színész lett.

Rengeteg-rengeteg darabban láthattuk őt a hosszú évek alatt, akár színészként (Tóték, Betörő az albérlőm, Don Juan, Macbeth, Csongor és Tünde, Cseresznyéskert stb.), akár rendezőként (Végre élsz, Sógornők, Az özvegy Karnyóné s a két szeleburdiak vagy éppen A botcsinálta doktor). Magyar filmekben is rendre látható volt, mint például a Sorstalanság, a Csak szex és más semmi, az Üvegtigris vagy a Megy a gőzös, de a Kossuthkifliben és A mi kis falunkban is feltűnt. Isten éltesse Magyar Attilát 55. születésnapja alkalmából, további jó, emlékezetes szerepeket kívánunk neki!

Kiemelt kép: Magyar Attila (Fotó: Centrál Színház)