A szultána című sorozat 2016 szeptemberében debütált hazánkban, a TV2 képernyőjén. Az RTL Klubon látható Szulejmán kvázi folytatásaként aposztrofált kosztümös széria epizódjait hol hetente, hol naponta tűzte képernyőre a TV2, és a vetítést többször is megszakítva végül tavaly márciusban indították el A szultána második évadát.

Az új főszereplővel készült szezon eleinte csütörtök éjjel volt látható, majd 2017 augusztusában a szombat délutáni Megtört szívek elé került. Ebben a sávban sem maradt sokáig, ugyanis decemberben rövid pihenőre vonult, majd januárban tért vissza. Azonban négy rész után újfent szünetre küldte a sorozatot a TV2, és január 27-e óta egyetlen premier epizódot sem láthattak a rajongók A szultánából.

Most viszont felcsillant a reménysugár, ugyanis az Izaura TV-n szeptember 10-én, 15 órakor elindul A szultána második évada, mely minden hétköznap délután látható lesz. Ebből az évfolyamból a TV2-n már képernyőre került 43 epizód, azaz egy ideig a korábban már leadott részeket nézhetik újra a rajongók. Megkérdeztük a TV2 Sajtóosztályát, hogy érkeznek-e utánuk a premier epizódok is, de nem kaptunk erre a kérdésünkre választ.

Ha viszont szünet nélkül folytatódik a sorozat, akkor várhatóan november elejétől megérkeznek a hazánkban magyar szinkronnal még nem sugárzott részek is.

Jasinka Ádám írása

Kiemelt kép: TV2