A török sorozatokat rendszerint a délutáni műsorsávokban sugározza sikerrel a két legnagyobb hazai kereskedelmi tévéadó, az RTL Klub és a TV2. A híradók utáni kiemelt esti sávokban eddig olyan török produkciókat láthattunk náluk mint a Szulejmán, A szultána, a Szerelemben, háborúban és a Kuzey Güney – Tűz és víz. Ezek közül azonban csak az a Szulejmán mondható sikeresnek, amely 2013-tól 2018 év végéig minden szerdán képernyőre került. A szultánát a TV2 hetente és naponta, kora esti és éjjeli időpontban is sugározta, a Szerelemben, háborúbant a dupla részes premier után vette le az RTL Klub, a Kuzey Güney – Tűz és víz napi szintű ismétlése 2015-ben pedig közel 40 epizód után, még az évad vége előtt került ki a TV2 főműsoridejéből.

Ezek fényében övezte nagy várakozás az RTL Klub legújabb török sorozatának, a Kivanc Tatlitug főszereplésével készült akció-krimi, a Megtörve premierjét, ugyanis ez az első alkalom, hogy a csatorna esténként naponta vetít egy török produkciót. A Megtörve június 10-én, pünkösdhétfőn 19:35-kor indult dupla résszel. Először úgy tudtuk, hogy a TV2 filmeket sugároz majd az RTL-es sorozatpremier ellen, azonban pár napja kiderült, hogy megnehezítik az indulást, méghozzá a Bezár a bazár! aznapra nem tervezett egyik adásával. A TV2 taktikája pedig bejött, ugyanis legyőzték a Megtörve ideje alatt az RTL Klubot.

Pillanat a Bezár a bazár! adásából (fotó: TV2)

A Bezár a bazár! az elmúlt hetekben elért parádés eredményeihez képest gyengébben teljesített a reklámozóknak fontos, 18-49 éves nézők körében, és csak 13,3%-os közönségarányt hozott. Ez azonban bőven jobb volt, mint a Megtörve dupla nyitó epizódjának 10%-a. A nézettségi adatokból az látszik, hogy a török produkció nem tudta megtartani sem az RTL Híradó (17,7%), sem a Fókusz (16,2%) nézőit, és folyamatosan kapcsoltak el róla a tévézők. A TV2 19:50 körül, azaz 15 perccel a sorozat indulása után vette át a vezetést a nézettségi versenyben és egész este az RTL Klub előtt tudott maradni. Külön érdekesség, hogy a 21 óra után kezdődő filmek mind az RTL Klubon (Ütközés), mind a TV2-n (A kém, aki dobott engem) kikaptak a Film+-on vetített Minden6ótól.

Az első nap eredményeiből azonban nem szabad még messzemenő következtetést levonni. A folytatásban ugyanis a Megtörve nem 19:35-kor, hanem 19:55-kor lesz látható, dupla helyett szimpla részekkel. Emellett a hétfői mégiscsak ünnepnap volt, a tévécsatornák napi műsorai közül több nem is jelentkezett új adással. A 10%-os közönségarány azonban jócskán elmarad a Drága örökösök, és A Konyhafőnök számaitól.

Kiemelt kép: A Megtörve főszereplői (fotó: RTL Magyarország) és Till Attila, a Bezár a bazár! egyik műsorvezetője (fotó: TV2)