A Google minden évben közzéteszi, hogy melyek voltak azok az események, sorozatok és személyek, amelyek a legnagyobb izgalomban tartották az embereket globálisan és külön-külön az egyes országokban. Az idei listából kitűnik, hogy a magyarok a legtöbbször az önkormányzati választás kapcsán indítottak keresést, de sokakat foglalkoztatott Andy Vajna halála, a Notre-Dame-i tűzvész és a Black Friday is.

Az összesített tízes listán a negyedik helyen végzett az RTL Klub vadonatúj realityje, a Love Island, amely ugyan a televízióban mérsékelt sikereket ért el, de az RTL Moston kimagasló megtekintést produkált. Ezt támasztja alá a Google-keresések eredménye is. Ezen a rangsoron a hatodik pozícióban megtalálhatjuk a TV2 év elején indított és hosszú hónapokon keresztül képernyőn tartott extrémsport-vetélkedőjét, a 2020 januárjában visszatérő Exatlont is.

Jelenet a Csernobil című sorozatból (fotó: HBO)

A Google ebben az esztendőben is elkészítette a sorozatok rangsorát, melyet hatalmas meglepetésre – magyar szériákat is megelőzve – a Csernobil vezet. Az HBO produkciója az összesített listán is kiharcolt magának egy pozíciót (a nyolcadikat) és a könyvek toplistájára is befért a sorozat alapjául szolgáló interjúgyűjtemény, a Nobel-díjas Szvetlana Alekszijevics Csernobili ima című kötete. A tévésorozatok kapcsán indított keresések között a második helyet az RTL Klubon látható és hamarosan már a harmadik szezonját kezdő Drága örökösök szerezte meg, ezt követi a TV2-n novemberben indult Mintaapák, majd a Trónok harcával és A mi kis falunkkal folytatódik a sor.

A teljes listát és a további kategóriákat ide kattintva böngészhetitek át.

Kiemelt kép: Jelenet a Drága örökösökből (fotó: RTL Magyarország)