Ha valamilyen kisebb vagy nagyobb okból kifolyólag hanyagolni kellett az idei Magyar Mozgókép Szemlét, akkor még nincs veszve semmi, hiszen a nyáron megrendezésre kerülő Veszprém-Balaton Filmpikniken újra láthatóak lesznek a Magyar Filmdíj egyes jelöltjei. Habár a Szemle győzteseit csak március 5-én este jelentik be a Vígszínházban (ahol olyan alkotások versenyeznek egymással, mint az Akik maradtak, a Drakulics elvtárs, az Apró mesék vagy éppen a Valan: Az angyalok völgye), de már most borítékolható, hogy a kategória legjobbjai a Filmpikniken is műsorra kerülnek.

A június közepén megrendezésre kerülő Veszprém-Balaton Filmpiknik egy teljesen új és eredeti filmes esemény lesz, amely az adott kulturális-kreatív régió erősödését és az európai láthatóság növekedését hivatott alátámasztani. Az esemény a Nemzeti Filmintézet és a Magyar Filmakadémia (és persze a Veszprém-Balaton EKF program) együttműködéséből született meg. A szabadtéri vetítések mellett természetesen különféle más és egyéb programokkal, bemutatókkal is kecsegtetnek a szervezők, úgymint közönségtalálkozók, zenei vagy éppen gasztronómiai programok.

A Veszprém-Balaton Filmpiknik helyszíne és időpontja a szervezők szerint azt a célt szolgálja, hogy “a szakma és a közönség a kora nyári, pezsgő Balatonon nézzen magyar filmeket, találkozzon magyar sztárokkal és filmkészítőkkel, ott fedezzen fel vagy nézzen újra kortárs és klasszikus remekműveket, közönségfilmeket és filmcsemegéket”.

Kiemelt kép: Veszprém-Balaton Filmpiknik (Fotó: Veszpreminfo.hu)