A decemberi amerikai mozis megjelenése után végre nemzetközileg is megtekinthető A kapitány küldetése című westerndráma, Tom Hanksszel a főszerepben. A film a Netflixen már elérhető.

A Universal Pictures új produkciójában a kétszeres Oscar-díjas Tom Hanks Jefferson Kyle Kidd kapitányt alakítja, aki öt évvel az amerikai polgárháború után városról városra jár, és igaz történeteket mesél elnökökről és királynőkről, dicső viszályokról, pusztító katasztrófákról és lenyűgöző kalandokról, szerte a nagyvilágból. A texasi prérin találkozik Johannával (Helena Zengel), egy 10 éves lánnyal, akit a kiowa törzs sajátjaként nevelt. Johannát akarata ellenére visszaadják vér szerinti nagynénjének és nagybátyjának, és Kidd vállalja, hogy elviszi a gyereket hozzájuk. A kaland Paulette Jiles 2016-ban megjelent News of The World című regényén alapul.

A Paul Greengrass által rendezett film többnyire pozitív kritikákat kapott, sőt idén többek között Golden Globe díjra is esélyes. A film előzetese itt megtekinthető:

Kiemelt kép: A kapitány küldetése plakát (Fotó: Netflix)