Idén év elején, a hatalmas sikerrel futó A mi kis falunk után volt látható nyolc szombat este a Nagy Ervin, Ubrankovics Júlia, Anger Zsolt és Simon Kornél főszereplésével készült új magyar sorozat, A Tanár az RTL Klubon. Az iskolában játszódó széria minden epizódjában más-más témát, társadalmi kérdést jártak körül és próbáltak rájuk az írók választ találni, hogy ezzel is segítsék a hasonló cipőben járó diákokat, családokat.

A nézettsége ugyan alacsonyabb volt, mint A mi kis falunknak, így is népszerű lett a nézők körében. Az RTL Magyarország pedig vélhetően el fogja készíteni a folytatást, bár hivatalos bejelentés még nem történt a sajtó részére, azonban most olyan hírek láttak napvilágot, miszerint Nagy Ervin mellett új női főszereplőt láthatunk majd a második évfolyamban, ugyanis a produkció megválik Ubrankovics Júliától, a Nógrádi Klaudia tanárnőt alakító színésznőtől – írta meg az Index.

Ubrankovics Júlia az Indexnek nyilatkozva elmondta, hogy a sorozat készítői mindössze néhány héttel a második évad forgatásának megkezdése előtt zárt ajtók mögött közölték vele, hogy a folytatásban már nem tartanak igényt a munkájára. Szakmai indok nem hangzott el a színésznő elmondása alapján, sőt közölték vele, hogy elégedettek voltak a munkájával.

Anger Zsolt, Ubrankovics Júlia és Nagy Ervin (fotó: RTL Klub)

Mivel A Tanár, akárcsak a Válótársak, vagy A mi kis falunk, egy külföldi formátum hazai adaptációja, felmerülhet a kérdés, vajon az eredeti verzióban is lecserélték-e a főszereplőnőt? A német Der Lehrer szereplőinél tényleg történt változás az első és a második évad között, ám ennek az volt az oka, hogy a komédiaként megírt kezdeti epizódok megbuktak, és a folytatásra, melyre 4 évvel később került sor, teljesen megújították a produkciót és már csak a címszerepet alakító német színész tért vissza. A 2013 óta nagy sikerrel futó Der Lehrer (itthon Tanárok gyöngye) főszereplőiben az újraindulás óta azonban nem volt változás és ezt vette alapul a hazai verzió.

Az Index megkereste az RTL Magyarország Marketing és Kommunikációs Igazgatóságát, hogy igazak-e az értesüléseik és azt a választ kapták, hogy: “Nagyon nagy öröm, hogy a sajtó munkatársai annyira sikeresnek tartják A Tanár c. sorozatot, hogy biztosak a következő évadban. Amint lesz a sorozat folytatásáról és a szereplőkről a nyilvánosságnak szánt információnk, azt a sajtó tudomására fogjuk hozni.”

Biztosat tehát nem tudni, de előfordulhat, hogy akárcsak a Barátok köztben, az esetleges folytatásban új színésznő viszi tovább a karaktert, de elképzelhető az is, hogy egy új tanárnő érkezik A Tanár iskolájába.

Kiemelt kép: Ubrankovics Júlia (fotó: RTL Klub)