Kilenc év után Hugh Laurie visszaül a rendezői székbe, és nem is akármilyen, hanem egy Agatha Christie regényt visz a tévéképernyőkre. Az És már senki sem…, Az ABC gyilkosságok és a Bűbájos gyilkosok után most a Miért nem szóltak Evansnek? adaptációjával bővül az írónő öröksége.

A történet egy önkényesen detektívnek álló pár nyomozását kíséri végig, akik golfozás közben találnak rá egy haldokló férfire. Halála előtt még ennyit kérdez: „Miért nem szóltak Evansnek?” A pár nem talál semmit a férfinél, amivel azonosítani tudnák őt vagy a titokzatos Evanst, csupán egy képet egy gyönyörű nőről. Ezt követően indul meg a spontán nyomozás, amely során nem csak arra derül fény, hogy miért is kéne Evansnek szólni.

A Hugh Laurie rendezésében készülő háromrészes minisorozat a BritBox streamingszolgáltató oldalára készül. A színész rendkívül megtisztelőnek érzi, hogy őt kérték fel erre a munkára, főleg azért is, mert régi nagy kedvence a legendás krimi írónő szóban forgó alkotása. „Öltönyben és nyakkendőben fogok a forgatásra járni.” – nyilatkozta humorosan a projekt kapcsán. A Miért nem szóltak Evansnek? várhatóan 2022-ben jelenhet meg.

Kiemelt kép: Hugh Laurie (Fotó: Origo)