Különleges műsorral készül a Duna Televízió a gasztronómia szerelmeseinek, ugyanis a Főmenüben a Michelin-csillagos séf, Széll Tamás és a Jászai Mari-díjas színész, Anger Zsolt számos ínycsiklandó, otthon is könnyedén elkészíthető receptet készít el. A házigazdák többnyire magyaros ételekkel lepik meg a vendégeiket (többek között Csőre Gábort, Deutsch Anitát és az ország egyik kedvenc pékjét, Szabadfi Szabolcsot is), azonban mindegyike visznek egy apró csavart, némi újragondolást. Az étlapon szerepelnek olyan fogások, mint a töltött káposzta, a véres hurka és a szalontüdő is. 

A műsor minden epizódjában egy-egy alapanyag lesz a középpontban, így a nézők számíthatnak csirkés, marhás, disznós, vadhúsos, édesvízi és tengeri halas, belsőséges, valamint desszertes varázslatokra is. A Főmenü legelső, karácsonyi adásában természetesen az ünnepi fogások kerülnek terítékre: Széll Tamás töltött káposztát, Anger Zsolt Rigó Jancsit készít, a vendég pedig Puskás Tivadar színművész lesz. „Azt hittem, kiugrom a bőrömből, hogy mennyire ízlett Tominak a Rigó Jancsi tortám. Még felvétel után is alig lehetett kicsavarni a kezéből.” – mesélte lelkesen Anger Zsolt, aki szerint a Főmenü egyik nagy erénye a vidámsága és a valódisága. „Könnyen azonosulhat a néző, hiszen a két szereplő közül az egyik a főzés nagymestere, a másik pedig egy bátor amatőr. Szerintem a főzéshez nem kell más, mint bátorság és kíváncsiság a profik munkája iránt. Tamástól nemcsak a főzést lehet megtanulni, hanem a nyugodt rendet is, ami nélkül nem csak főzni nem lehet, hanem meggyőződésem szerint semmit az életben.”

A Főmenü legelső epizódja december 26-án, 17:00 órától lesz látható a Duna Televízión, ezt követően pedig szombatonként ugyanebben az időben jönnek az új részek. 

Kiemelt kép: Széll Tamás és Anger Zsolt a Főmenüben (Fotó: Mediaklikk)