Alig egy hónapja került bejelentésre, hogy F. Scott Fitzgerald nagy sikerű regénye hamarosan sorozat formájában varázsolhatja el a nézőket, máris itt egy újabb adaptáció híre. A nagy Gatsby ezúttal animációs film formájában kerül majd a vászonra, amely egészen új lehetőségeket tárhat fel a regény feldolgozása során.

Jay Gatsby történetéből az elmúlt évtizedek alatt összesen hat filmadaptáció készült már, melyek közül a két leghíresebb az 1974-es, Jack Clayton rendezésében készült feldolgozás, amely két Oscar-díjat is bezsebelt, illetve a legújabb, 2013-as filmváltozat, melyben Leonardo DiCaprio játszotta a romantikus szívtiprót. Magyarországon a Vígszínház nagyszínpadán is bemutatásra került az 1920-as évek Amerikájának Don Quijotéjának meséje ifj. Vidnyánszky Attila rendezésében, amely új oldalról, zenés színházi formában közelíti meg a klasszikust. A legújabb adaptáció érkezését februárban jelentették be, amely minisorozat formájában hozza majd vissza a 20-as évek Amerikájának partykban gazdag világát a rajongók számára. A televíziós feldolgozáson az A+E Studios az ITV-vel dolgozik közösen, akik vezető írónak Michael Hirstöt kérték fel, akinek a nevéhez olyan tévés alkotások köthetők, mint a Vikingek, a Tudorok, a Camelot vagy az Elizabeth.

Az animációs változatot a DNEG készíti, a rendezői munkát pedig William Joyce vállalta magára, aki többek között olyan animációs filmek készítésében vett már részt, mint a Toy Story vagy az Egy bogár élete. „Az előző filmváltozat egy élőszereplős adaptáció volt, mi egy kreatív animációs fim révén próbájuk megmutatni a regény rejtett értékeit.” — nyilatkozta Joyce. A forgatókönyvön Brian Selznick dolgozik majd, aki leginkább a Wonderstruck című illusztrált regényéért ismert. További részletekről egyelőre még nincs információnk, annyi viszont egészen biztos, hogy ez az újfajta megközelítés újabb rajongókat nyerhet az álomvilágban élő Gatsby számára.

Kiemelt kép: A nagy Gatsby animált fénykép (Fotó: DeviantArt)