2015 tavaszán láthatták a nézők az MTVA ifjúsági sorozatának, az Egynyári kaland első részét. A Balatonnál játszódó történet egy csapásra a nézők kedvence lett, és a címével ellentétben nem maradt egynyári kaland. A sorozat folytatására azonban a hirtelen jött népszerűség ellenére két évet várnia kellett a rajongóknak, ugyanis a Duna Televízió műsorán csak 2017 májusában érkeztek meg az újabb epizódok. A folytatást Kovács M. András helyett már Zomborácz Virág írta, és több, korábban állandó szereplő sem tért vissza a sorozatba.

A második szezont 2018 tavaszán követte a harmadik, mely már nem a Balatonnál, hanem Budapesten játszódott. Erre a váltásra azért volt szükség, mivel a forgatás idejében, 2017 nyarán rendezték meg Magyarországon az úszó-világbajnokságot, amelyen egyes versenyszámoknak a Balaton adott helyet. Ez pedig logisztikailag megnehezítette a stáb munkáját. Az idén induló új, negyedik szezonban viszont a fiatal főhősök visszatérnek a jól megszokott környezetbe és ezzel el is köszönnek a nézőktől.

Az Egynyári kaland negyedik és egyben utolsó évada április 27-én, szombaton 19:30-kor indul a Dunán. Az előző évekkel ellentétben idén már nem hat, hanem összesen nyolc részt láthatnak majd a rajongók. A folytatás története szerint a fiatalok újfent együtt nyaralnak a Balatonnál. Bence féltékeny Zsófi új barátjára, de próbál továbblépni. Levi nyitott kapcsolatban van Enikővel, de ráébred, valójában nem erre vágyik. Luca csalódik Ákosban, ezért szólókarrierbe kezd, és egy furcsa találkozástól újfajta önbizalomra tesz szert.

A negyedik évfolyamra visszatér mások mellett Rubóczki Márkó, Schmidt Sára, Walters Lili, Piti Emőke, Király Dániel, Héricz Patrik, Fehér Balázs Benő, és feltűnik még Bajor Lili, Borsányi Dániel, Ember Márk, Fehér Dániel, Gyöngyösi Zoltán, László Lili, Lengyel Ferenc, Lestyán Attila és Waskovics Andrea is.

Kiemelt kép: Jelenet az Egynyári kaland negyedik évadából (fotó: Megafilm)