Áprilisban érkezik a Nevers, az HBO vadonatúj saját gyártású sorozata, amely a viktoriánus Angliába kalauzolja majd el a nézőket, a történet azonban nem a megszokott kosztümös sorozatokéhoz lesz hasonló.

A produkció készítője Joss Whedon, aki olyan alkotásokat jegyez, mint a Bosszúállók, a Dollhouse, a Toy Story, a Buffy, a vámpírok réme, az Agents of S.H.I.E.L.D. vagy az Alien Saga. A felsorolt címek nemcsak a tehetségét és sokoldalúságát tükrözik az amerikai filmrendezőnek, hanem arról is ad némi előképet, hogy mit várhatunk legújabb sorozatától. A Nevers Viktória királynő uralkodásának utolsó éveibe invitálja a nézőket, London utcáiba, ahol az átlagos, mindennapi emberek mellett úgynevezett „érintettek” is élnek. Ők többségében olyan nők, akik valamilyen rendkívüli képességekkel rendelkeznek, amelyek bár elbűvölők is tudnak lenni, de sokszor inkább félelmetesek. Az érintettekhez tartozik Amalia True, egy titokzatos özvegy és Penance Adair, egy fiatal feltaláló, akik úgy döntenek, hogy véget vetnek a kitaszítottságnak és kiállnak társaik jogaikért. „Ők állnak ennek a mellőzött csoportnak az élére, helyet követelnek az Érintetteknek és szembeszállnak azokkal… Nos, tulajdonképpen mindenkivel szembe kell szállniuk ahhoz, hogy kiállhassanak a történelem partvonalra szorított szereplőiért.” – írja a sorozat ismertetője.

A két női főszerepben Ann Skelly-t és Laura Donnelly-t láthatjuk majd, akit többek között az Outlander című sorozatban is játszott már, ami hasonlóan egy fikciós-kosztümös drámasorozat. A szereplőgárdában látható lesz továbbá Olivia Williams, James Norton, Tom Riley, Rochelle Neil, Eleanor Tomlinson, Amy Manson, Pip Torrens, Denis O’Hare, Zackary Momoh, Elizabeth Berrington, Kiran Sawar, Anna Devlin, Viola Prettejohn, Ella Smith, Nick Frost és Ben Chaplin.

A Nevers áprilisban indul hat epizóddal az HBO GO-n és az HBO-n.

Kiemelt kép: Laura Donnelly a Nevers című sorozatban (Fotó: HBO)