Az őszi tévés szezonban nem csak a TV2 Csoport és az RTL Magyarország készül újdonságokkal, új műsorkínálattal. A reklámozók és a nézők számára is legfontosabb, legjobban várt időszakban a kábelcsatornák is odateszik magukat és számos premierrel, a korábbitól eltérő felhozatallal várják a képernyő elé a tévézőket. A TV4 (egykoron Story4) szeptember 2-tól egy alapjaiban felfrissített műsorrenddel vág neki az ősznek.

A TV4 új napi tartalmakkal erősít, melyek szeptember 2-tól meghatározzák majd a délutánokat és a kora estéket. A csatornán is bemutatkozik a Bűbájos boszorkák (16:55) című amerikai misztikus sorozat, amely hazánkban több tévéadón is látható volt már. Ezt követően Doc Martin (17:55) folytatja a rendelést, ám nem a TV4-en soron következő nyolcadik évaddal, hanem a legelső részektől kezdve kerül újra képernyőre. A brit orvos után a kedvelt kanadai detektív, Murdoch nyomozó rejtélyei (19:00) tárulnak elénk, szeptember 2-tól a nemrég befejezett, vadonatúj 10. évadot ismétli meg a TV4 minden hétköznap este. A napi tartalmak zárása pedig egy csatornapremier lesz, méghozzá a Sherlock és Watson (20:00), melyet a legelső résztől kezdve tűznek képernyőre. Este kilenctől minden hétköznap filmeket vetít majd a TV4, késő esténként pedig a Harry Bosch – A nyomozó (23:15) című krimi epizódjait sugározzák.

A Sherlock és Watson címszereplői (fotó: amazon.com)

A máshol már látott szériák mellett két újdonsággal is várja nézőit a TV4. Szeptember 7-én, szombaton 17 órakor debütál náluk a 800 szó című ausztrál drámasorozat. A történet egy új-zélandi óceánparti városkában játszódik, ide költözik felesége halála után egy sydney-i újságíró. Hirtelen ötlettől vezérelve dönt úgy, hogy maga mögött hagyja biztos állását, szép házukat és egy totálisan ismeretlen, “eldugott” városban kezd új életet – két tinédzser gyermekével. A sokszínű és kíváncsiskodó helyieknek köszönhetően azonban az új kezdet nem úgy alakul, ahogy azt az apa eltervezte. A sorozat szombat és vasárnap késő délutánonként jelentkezik majd új résszel.

A Ms. Fisher modern esetei főszereplői (fotó: sky.com)

A 800 szó után, 18 órától lesz látható szeptember 7-től a korábban már nagy sikerrel vetített ausztrál kosztümös krimi, a Miss Fisher rejtélyes esetei folytatása. Az új, 2019-ben indult tévéfilmsorozatban azonban már nem az Essie Davis alakította kotnyeles nyomozónő, hanem egyik rokona lesz a főszereplő. A Ms. Fisher modern eseteiben Peregrine örökli addig ismeretlen nénikéje, Phryne vagyonát, és elhatározza, hogy felmenője nyomdokaiba lépve elsőosztályú magánnyomozóvá válik. Míg az eredeti sorozat az 1920-as években játszódott, a folytatás története 1960-ban veszi kezdetét.

Kiemelt kép: A 800 szó főszereplői (fotó: TV4)