Augusztus elején számoltunk be arról, hogy a Törökországban jelenleg is látható, hatalmas sikerrel futó drámasorozat, a Bir Zamanlar Cukurova vetítési jogait megvásárolta egy hazai tévécsatorna. Akkor azonban még nem lehetett tudni, hogy melyik magyar adó műsorán és mikor kerül sor a premierre. A napokban viszont lehullt a lepel, ugyanis a TV2 elkezdte sugározni a Remények földje magyar címet kapó széria első ajánlóit.

A sorozat 2018 őszén indult a török ATV-n az itthon is jól ismert Tims & B Productions (Szulejmán, A szultána, Madárka) gyártásában. A történet azonban nem teljesen saját ötlet, ugyanis egy 1978-as, Richard Gere főszereplésével készült amerikai mozifilm, a Mennyei napok adja az alapját. A Remények földje az 1970-es években játszódik egy Isztambultól távol eső nagyhatalmú család birtokán. Ide kénytelen menekülni két szerelmes fiatal, akik már saját esküvőjükre készülnek, ám egy tragikus baleset miatt szökniük kell a nagyvárosból. Hogy senki se ismerje fel őket, testvérpárnak adják ki magukat és a környék gazdag családjánál vállalnak munkát. A családfő azonban beleszeret a fiatal lányba, meg is kéri a kezét, a farmházat irányító édesanyja pedig mindent elkövet azért, hogy ez a házasság ne köttessen meg.

A Bir Zamanlar Cukurova plakátja, részlet

A Remények földje női főszerepét, a családanyát Vahide Percin alakítja, a színésznő vette át Meryem Uzerlitől Hürrem szultána figuráját a Szulejmánban, de láthattuk a Ferihában, ahol ő játszotta a címszereplő édesanyját, valamint ő a TV2-n most is műsoron levő Anya egyik központi szereplője. Sokak számára lesz majd ismerős Kerem Alisik is, ő volt ugyanis a Végtelen szerelem egyik kedvelt karakterének, Ayhannak a megformálója. A Törökországban idén ősszel indult második évadban pedig csatlakozott a stábhoz a Fatmagülban zseniálisan játszó, és A szultánában is feltűnő Esra Dermancioglu is.

A Remények földje vélhetően 2020 év elején, a hamarosan véget érő Anya időpontjában debütál a TV2 műsorán.