Június 14. és 18. között rendezik meg idén az 59. Monte-carlói Televíziós Fesztivált, az egyik legrangosabb európai televíziós seregszemlét, melyre a világ számtalan országából érkeznek produkciók. A fesztiválon díjazzák a legjobb fikciós tartalmakat, a legjobb színészeket, a kiemelkedő hírműsorokat, valamint minden évben kihirdetik, melyek a világ legnézettebb tévésorozatai.

Akárcsak az ezt megelőző években, 2019-ben is három kategóriában – akció-, drámasorozat és szappanopera – hirdetnek majd győztest 63 ország mintegy 3,6 milliárd nézőjének tévézési szokásai alapján. Két évvel ezelőtt az NCIS, az Agymenők (az akkor még létező komédia kategóriában) és a Gazdagok és szépek végzett a nézettségi listák élén, tavaly a Halálos fegyver és a Skorpió – Agymenők akcióban zárt az dobogó tetején, a Gazdagok és szépek pedig megvédte világelsőségét. Az amerikai szappanoperának minden esélye megvan arra, hogy zsinórban harmadjára is nyerjen, ugyanis újfent bekerült a top3-ba.

A Halálos fegyver szereplői (fotó: RTL Magyarország)

A szappanoperák/telenovellák között versenyez még egy indiai produkció, a From Your Heart to Mine (Dil Se Dil Tak) és a hazánkban az RTL Klubon 2017 óta minden hétköznap délután látható Elif – A szeretet útján (Elif) című török széria. Az akciósorozatok kategóriájában ismét versenybe száll az Arany Nimfáért a Halálos fegyver és a Gyilkos elmék, újoncként pedig bekerült egy veterán krimi, a Kisvárosi gyilkosságok (Midsomer Murders) is a legnézettebb hármasba. A drámáknál két kórházas produkció, az itthon jelenleg a Prime-on vetített A Grace klinika, az RTL Klubos Doktor Murphy és egy indiai sorozat, a Naagin van versenyben.

Az, hogy mely sorozatok lettek idén a világ legnézettebbjei, és melyek kapják az Arany Nimfát, június 18-án derül ki.

A jelöltek:

Krimisorozat:

Gyilkos elmék (Egyesült Államok)
Halálos fegyver (Egyesült Államok)
Kisvárosi gyilkosságok (Egyesült Királyság)

Dráma:

A Grace Klinika (Egyesült Államok)
Naagin (India)
Doktor Murphy (Egyesült Államok)

Szappanopera/Telenovella:

Elif – A szeretet útján (Törökország)
From Your Heart to Mine (India)
Gazdagok és szépek (Egyesült Államok)

Kiemelt kép: Elif – A szeretet útján (fotó: RTL Magyarország)