A TV2-n idén májusban indult a Burak Özcivit és Fahriye Evcen főszereplésével készült kosztümös török drámasorozat, a Madárka, hamarosan pedig egy újabb produkció érkezik a csatornára. Azt már a premier idején tudni lehetett, hogy a Madárka nem lesz olyan sokáig képernyőn, mint a Cennet vagy a Fatmagül, ugyanis jóval kevesebb részből áll. Egyelőre még nincs pontos információ arról, mikor ér véget hazánkban a Madárka, de vélhetően nem kell sokat várnia a rajongóknak a sorozat fináléjára. A TV2 ugyanis közzétett egy videót, amelyben egy vadonatúj produkciót harangoztak be.

A TV2 képernyőjén debütál Magyarországon először a 2016-ban készült Anya (Anne) című török drámasorozat. A Med Yapim (Feriha) és az MF Yapim gyártócégek közös produkciója nem teljesen saját ötlet, ugyanis az alapját a 2010-es japán Mother című széria adta. A történet főszereplője egy hétéves kislány, Melek, aki szüleivel él és azt gondolhatnánk, nincs semmire sem gondja, éli a kisgyerekek felhőtlen mindennapjait… ám a látszat csal. A családfő ugyanis bántalmazza és folyamatosan terrorizálja Meleket és édesanyját. Amikor Melek egyik tanárnője észreveszi a kislány zúzódásait, és tudomást szerez arról, mi folyik a négy fal között, úgy dönt, kimenekíti onnan a gyermeket. Elkeseredett lépésre szánja el magát: megrendezi Melek halálát és együtt elszöknek. A lány édesanyja azonban nem tud beletörődni gyermeke elvesztésébe, mindaddig, amíg nem látja a holttestet, nem hiszi el, hogy Melek meghalt.

Jelenet az Anya című sorozatból (fotó: IMDb)

A sorozat török változatának forgatókönyveit Merve Gür, és az Igazgyöngyön, valamint a Karadayin is dolgozó Berfu Ergenekon jegyzi. A 33, egyenként 120 perces epizódból álló Anya (Anne) főhősét Beren Gokyildiz alakítja. A Meleket megmentő tanárnőt, Zeynepet az a Cansu Dere játssza, aki az Ezel – Bosszú mindhalálig című sorozatban Eysant alakítva lett hazánkban ismert és népszerű. Fontos szerephez jut a sorozatban a Szulejmánból és a Ferihából is ismert Vahide Percin, ő alakítja Zeynep édesanyját. Mások mellett feltűnik még a produkcióban Serhat Teoman is, akit korábban a Kuzey Güney – Tűz és vízben, valamint a Szívhelyzetben is láthattunk.

Az Anya lesz hazánkban a 29. török sorozat, azt azonban még nem tudni, pontosan mikor is kerül képernyőre.