Habár túl vagyunk Magyarországon a harmincadik török sorozat premierjén is, közel sincs a hátunk mögött ugyanennyi filmes bemutató. Ez a statisztika javul egy kicsit most decemberben, ugyanis az Izaura TV a megannyi széria után egy török filmet tűz műsorára. Karácsony előtt, december 22-én kerül bemutatásra a Fatmagülből és a Piszkos pénz, tiszta szerelemből ismert Engin Akyürek főszereplésével készült romantikus alkotás, az Emlékek útvesztőjében. A film női főszerepét Farah Zeynep Abdullah játssza, akit A szultána és a Szerelemben, háborúban című drámákban láthattunk már itthon.

Jelenet az Emlékek útvesztőjében című filmből (fotó: IMDb)

A 2014-ben forgatott film főhőse egy Eylül nevű fiatal lány, aki egy baleset következtében amnéziás lesz, de csak élete utóbbi egy hónapja törlődik az emlékei közül. A sors furcsa fintora, hogy addigi legkülönlegesebb időszaka volt ez, amit nagyvárosi lányként egy csendes, nyugodt szigeten töltött. Magával ragadta ott a béke, valamint rátalált élete szerelmére is. Amikor viszont tudatosult benne, hogy szerelmes, megijedt saját érzéseitől és visszamenekült “korábbi” életébe. A kitörlődött emlékek a baleset után fokozatosan kezdenek visszatérni, Eylül pedig kénytelen szembenézni azzal, hogy saját érzései elől nem menekülhet.

Az Emlékek útvesztőjében további szerepeiben láthatjuk még Ceren Morayt (Sorsok útvesztője/Efsun), Onur Tunát, Serra Keskint és Ege Aydant. A film zenéit Toygar Isikli szerezte. A hazai tévépremier december 22-én 16:45-kor lesz az Izaurán.

Kiemelt kép: Montázs a film plakátjából