Az RTL Magyarország csatornáira több új saját gyártású sorozat is érkezik 2020-ban. Az egyik egy történelmi témájú telenovella, a Bátrak földje lesz, de abszolút főszereppel tér vissza Scherer Péter is, akit ezúttal nem válótársként, hanem Apatigrisként láthatunk majd. A Mellékhatás című dráma azonban az RTL Klub eddigi legkeményebb szériája lesz, a nemrég megjelent első előzetes alapján az Alvilágot is maga mögé utasító thriller érkezik a csatornára.

A Mellékhatás emberek története lesz. Az egyik főszereplő Zoltán (Adorjáni Bálint), egy fiatal és sikeres orvos, aki súlyos hibát követ el, és egzisztenciáját féltve morálisan megkérdőjelezhető döntéseket hoz. Felesége Berta (Borbély Alexandra) egész életét a családjának szentelte, ám soha senki nem köszönte meg neki mindazt az áldozatot, amit a szeretteiért hozott. Besokall, és elkezd végre saját magára is gondolni. Eközben egy másik szálon, Anna (Sztarenki Dóra) elhagyja családját, azt a közeget amiben felnőtt, ami mindvégig csak lehúzta őt és felvállalja az anyaságot. Eldönti, hogy harcolni fog saját lányáért.

Pillanatkép a Mellékhatásból (fotó: RTL Magyarország)

A sorozat központi témája a gyermekvállalás, a szülői felelősség kérdése, a béranyaprogram és az emberi élet értéke lesz. A Mellékhatás azokról szól, akik minden áron gyereket szeretnének, de biológiai okokból erre nincs esélyük. Azokról, akik bérbe adják a testüket, hogy másoknak szüljenek. Azokról, akik nem akarnak gyereket és nem értik, máspk miért szeretnének annyira. Vagy nem akartak, de mégis lett. És azokról is, akiknek nincs gyerekük, de nagyon félnek attól, milyen lesz, amikor mégis megszületik.

A most megjelent előzetes alapján sötét hangulatú, krimi elemekkel átszőtt, kemény dráma lesz az RTL Klubon 2020-ban induló Mellékhatás, amelyben olyan színészeket láthatunk majd még mint Tenki Réka, Nagy Zsolt, Haumann Máté, Varju Kálmán, Herczeg Adrienn, Barta Ágnes és Molnár Áron.

Kiemelt kép: Pillanatkép a Mellékhatásból (fotó: RTL Magyarország)