Jim és Jane Henson 1955-ben álltak elő a különleges bábfigurák, a Muppetek ötletével. Az amerikai nézők nagyon hamar megszerették az abszurd és börleszkszerű rövid jelenetekkel szórakoztató bábokat, Sam and Friends című műsoruk pedig hat éven keresztül volt látható. A Muppetek 1969-ben kerültek be a Sesame Street című gyerekeknek szánt produkcióba, ahol a mai napig láthatóak. A globális ismertséget azonban az 1976-ban indult önálló sorozatuk, a Muppet Show hozta meg, amely öt éven át jelentkezett újabb és újabb epizódokkal. A bábok 1976 és 1981 között nem csak a kisképernyőt, hanem a mozitermeket is bevették, ’79-ben készült el az első egészestés animációs filmjük, a legutóbbit pedig 2014-ben mutatták be világszerte. A Disney pár évvel ezelőtt úgy gondolta, itt az ideje, hogy a Muppet Show picit modernebb formában, egyfajta munkahelyi szitkomként visszatérjen a képernyőkre.

A médiavállalat legnagyobb amerikai tévécsatornáján, az ABC-n (ahol többek között a Született feleségek is látható volt, és jelenleg A Grace klinika, a Doktor Murphy, valamint a Modern család a legismertebb címeik idehaza) 2015 szeptemberében elindult a The Muppets. című vígjátéksorozat. A premiert kiemelkedően sokan, 9 millióan nézték, de a folytatásra visszaesett a sorozat közönsége, és az évad végére már csak negyedannyian figyelték a bábok kalandjait. A médiacég ezért úgy döntött, hogy 16 rész után befejezik a szériát, így mindösszesen csak egy szezont élt meg a feltámasztott Muppet Show, amely most az RTL Klubon is bemutatkozik.

A Muppet Show június 1-jén, szombaton 14:20-kor debütál az RTL Klubon. A történet főszereplői a jól ismert arcok, Breki és társulata: Ms. Röfi, Topi maci, Lótifuti, Gonzó és persze az öregurak. Breki a sorozat első részében egy új showműsor, az Egy este Miss Röfivel adását szerkeszti, amelynek vendége Elizabeth Banks lenne, ám őt Ms. Röfi ki nem állhatja. Eközben Topi arra készül, hogy megismerkedjen barátnője szüleivel, akik azonban hús-vér emberek. Breki magyar hangja Karácsonyi Zoltán lesz, Miss Röfit Kocsis Mariann szinkronizálja, Topi macit pedig Varga Gábor szólaltatja meg. A további szereplők szinkronhangjai közt megtaláljuk Nemes Takách Katát (Yolanda), Szatmári Attilát (Pepe), Szokol Pétert (Floyd), Csík Csaba Krisztiánt (Gonzo), Czető Rolandot (Lótifuti) és Jakab Csabát (Haláli) is.

Kiemelt kép: RTL Magyarország