Közel 23 év után befejeződtek az RTL Klub egyik meghatározó napi sorozatának forgatásai. A színészek és a közreműködők számára lezárult egy legendás korszak. A nézők azonban még nyár közepéig nyomon követhetik a Barátok közt történetét, mely sok fordulatot és meglepetést tartogat.   

1998-ban csendült fel először a sorozat főcímdala, amikor a Berényi család megérkezett a Mátyás király térre. Az elmúlt több, mint két évtizedben a Barátok közt történelmet írt: többmilliós nézőközönséget ültetett a televíziók elé, generációk nőttek fel rajta. Magyarországon napi sorozat ezelőtt nem élt meg jóval több mint 10000 epizódot. A Barátok közt jelentősége vitathatatlan a hazai televíziózás történetében, de nemzetközi szinten is kuriózumnak számít.

A Barátok közt utolsó forgatási napjának pillanatai (Fotó: RTL Klub)

„Büszkék vagyunk arra, hogy majd’ 23 éve részesei vagyunk a nézők mindennapjainak. Ahogy a sorozat alapítója, Kalamár Tamás fogalmazott: a Barátok közt a televíziózás Szabó családjává vált. Köszönjük a csatornának, hogy ilyen hosszú időn keresztül kiállt mellettünk, az összes szereplőnek és közreműködőnek pedig az évtizedeken át tartó, profi és lelkiismeretes munkát. Hálásak vagyunk a rajongóknak, amiért ilyen elkötelezetten kísérik figyelemmel a Mátyás király tér lakóinak életét” – mondta Ondruss Ilona, a Barátok közt kreatív producere.

Habár a forgatás véget ért, a végleges búcsú ideje még nem jött el. A nézők még hónapokon át követhetik a történetet. Rengeteg izgalmat rejt a kedvenc karakterek sorsa; meglepő, fordulatos, megdöbbentő, vagy épp megnyugtató befejezés várható, és több rég látott ismerőssel is találkozhatunk. Ám azt még talán senki sem tudja, hogy pontosan milyen fordulatokkal ér véget a történet: siker, csőd, szakítás, szerelem, gyermekáldás, halál, családi megbékélés vagy örök harag? Ahogy a nagy nemzetközi produkciók a befejezéshez több alternatívát készítenek, a Barátok közt esetében is csak a legutolsó pillanatban, a vágószobában dől el, hogy mi kerül a közönség elé. Nyáron minden kiderül!

Kiemelt kép: A Barátok közt utolsó forgatási napjának pillanatai (Fotó: RTL Klub)