Az RTL Klub műsorán 2017 szeptembere óta látható minden hétköznap délután az Elif – A szeretet útján című török drámasorozat. A műsor különlegességét az adja, hogy a legtöbb Magyarországon bemutatott török produkcióval ellentétben az Elif nem csak itthon, hanem hazájában is naponta jelentkezett új epizódokkal, ezért jóval hosszabb is versenytársainál. A széria legutóbbi, ötödik évada idén június elején ért véget Törökországban, és semmi nem utalt arra, hogy az Elifet vetítő csatorna, a Kanal 7 nem folytatná a produkciót. A médiavállalat azonban úgy döntött, nem rendel több új részt belőle, ugyanis a sorozat már nem hozta az elvárt eredményeket.

A hír nyár elején váratlanul érte a készítőket, akik így le sem tudták zárni a történetet. A júniusi fináléban olyan események szemtanúi lehettek a rajongók, amelyek után egy emberként találgatták, vajon melyik szereplő volt az, aki nem élte túl a lövöldözést. Erre azonban valószínüleg sosem tudják meg a választ, ugyanis az Elif sokkoló 940. epizódja lett nem csak az évad, hanem a teljes produkció utolsó része.

A stáb a szezonzáró epizód után (fotó: Haberport)

Magyarországon az RTL Klubon jelenleg a sorozat harmadik szezonja látható, melyet május közepén indítottak. Mivel az Elif epizódjai a második évadtól kezdve a kereskedelmi egy óránál (45 perc) hosszabbak lettek, ezért a nemzetközi forgalmazás során egyfajta vágott változatot értékesítenek. Ennek köszönhetően fordulhat elő, hogy a második évad az eredeti 178 helyett itthon 230 részes volt, a harmadik pedig 199 helyett 256-ból fog állni. A fennmaradó évadok 250 és 241 darab, egyenként háromnegyedórás epizódokból állnak, így ha ezeket is megveszi az RTL Klub, akkor a mostani szezonnal együtt még 700 rész hátra van Elif történetéből.

Jasinka Ádám írása