Az RTL Klub azzal, hogy augusztus 12-én elindította a Drága örökösök második évadát, félig, de megnyitotta a 2019-es őszi tévés szezont. A “hivatalos” kezdésre várhatóan augusztus legvégén kerül, ezért a héten mind az RTL Klub, mind a TV2 lerántja a leplet az ősz első műsorairól. A legelső sajtótájékoztatót a TV2 tartotta.

A csatorna augusztus 26-án, hétfő nyitja a 2019-es tévés őszi szezont. A 18 órakor kezdődő Tényeket 18:30-kor a Tények Plusz követi majd, ez után 19 óra 10 perctől lesz látható minden hétköznap az Ázsia Expressz második évada. A csatorna népszerű utazós realityjében hét páros vállalkozott arra, hogy Srí Lankáról indulva a legkülönfélébb küldetéseket teljesítve eljusson Indiában a világ egyik legnépesebb városába, Mumbaiba – pénz nélkül. Az új évadban olyan versenyződuók küzdenek meg a 10 millió forintos fődíjért, akiket a való életben is szoros kötelék fűz egymáshoz. Demcsák Zsuzsa és Kandász Andrea; az Olimpiai-bajnok Liu-testvérek, Ádó és Sanyi; Janicsák Veca és férje, Ábel, Hódi Pamela és modell barátnője Huszár Zsófi; Gáspár Evelin és Gáspár Zsolti; Bereczki Krisztián és edzőtársa, Bohos Kornél, valamint Horváth Gréta influenszer és párja, Meggyes Dávid teszik meg az ázsiai utat. A műsor házigazdája ismét Ördög Nóra lesz.

Az Ázsia Expressz 2 plakátja, részlet (fotó: TV2)

Az Ázsia Expressz adásai után hétköznap esténként 20:55-től egy látványos gameshow, a Kasza Tibi vezetésével érkező Kapd el, ha tudsz! lesz látható. A vetélkedőben a játékosoknak a tudásukra és a reflexeikre is szükségük lesz, ugyanis nem elég tudniuk a helyes választ, el is kell kapniuk a hozzá tartozó labdát. “A szórakoztató pillanatok ráadásul minden eddiginél látványosabbak lesznek, hiszen a műsor egyedülálló képi világgal varázsolja el a nézőket, óriás méretű stúdiójával és hatalmas ledfalaival. A műsorban minden alkalommal páros csapat szállhat versenybe az ötmilliós fődíjért” – írják a közleményben.

A Kapd el, ha tudsz! plakátja (fotó: TV2)

Az ősz eleji hétvégékre is tartogat meglepetést a TV2. Szeptember 1-jén, vasárnap 18:55-kor indul a Sztárban Sztár leszek!, a nagy sikerű átalakulóshow új változata, melyben ezúttal nem ismert emberek, hanem civilek versenyeznek majd. A kvázi tehetségkutatóvá alakított műsorban a feladat ugyanaz lesz, a versenyzőknek tökéletesen kell imitálniuk, mind hangban, mind megjelenésben az általuk kiválasztott ismert előadót. A műsor első szakaszában az előválogatók és a középdöntő várja a nézőket, majd az élő adások alkalmával követhetjük figyelemmel, hétről hétre a 12 döntős sorsának alakulását. A zsűriszékben ezúttal Tóth Gabi, Bereczki Zoltán, Pápai Joci és Horváth Tamás foglal helyet, a házigazda ismét Till Attila lesz.

Fotó: TV2

A TV2 emellett a ma megrendezett sajtóeseményen jelentette be, hogy már 6000-ren jelentkeztek Majka vadonatúj vetélkedőjébe, a Nyomd a gombot, tesó!-ba. Emellett elárulták azt is, hogy elkészítik a Catch – Úgyis utolérlek! című vetélkedő magyar változatát. A műsor egy egyszerű játékra, a fogócskára épül, a csavar az egészben, hogy a versenyzőknek extrém akadálypályákon, vicces játékokon keresztül kell elkapniuk egymást. A műsorba már várják a vállalkozó kedvű emberek jelentkezését.

Kiemelt kép: Az Ázsia Expressz 2 plakátja, részlet (fotó: TV2)