2013-ban, akkor még péntek esti showműsorként indult a TV2-n a Sztárban Sztár, mely nagyon hamar az ország elsőszámú szórakoztató tévés produkciójává nőtte ki magát. A második évad már vasárnap esténként várta a képernyők elé a tévézőket, akik jöttek is, adásonként közel másfél millióan követték figyelemmel az átalakuló énekesek fellépéseit. A műsor a 2015-ös évben ért csúcsra, a Gáspár Laci győzelmével véget ért szezon legnézettebb adását majdnem 2 millióan nézték, amelyet azóta sem közelített meg egyetlen énekes-zenés műsor sem. A Sztárban Sztár népszerűsége 2016-tól fokozatosan csökkenni kezdett, míg végül tavaly már egyetlen adás sem lépte át a milliós nézőszámot.

Fotó: TV2

Vélhetően ez is közrejátszott abban, hogy a TV2-nél úgy döntöttek, csavarnak egyet a formátumon és az új évadban teret engednek az amatőr előadóknak. A csatorna ezzel a húzással két legyet ütött egy csapásra, hiszen megtartotta legerősebb műsorának brandjét (a nevet és a formátum alapját) és beemelték a tehetségkutatók legsikeresebb elemét, azt a válogató fordulót, amely során a fahangú vagy éppenséggel botrányosan viselkedő versenyzőkön a nézők a legjobban szórakoznak. A Sztárban Sztár megújítása pedig bevált: a közepes nézettségi eredményt elérő nyitás után fokozatosan emelkedett a közönségarány és kétszer a hét legnézettebb műsora címet is megszerezte a produkció. A Sztárban Sztár leszek! ugyan nem bírt az X-Faktor két vasárnapi adásával (A Táborral és a Mentorok házával), összességével mégis bevált az, ahogyan a készítők hozzányúltak ehhez a formátumhoz.

A szeptember 1-jén debütált első évad november 24-én 13 adás után véget ért. A döntőbe jutott négy versenyző, Sebestyén Katja, Békefi Viktória, Tasnádi Bence és Feng Ya Ou közül a nézők szavazatai alapján Békefi Viktória nyerte meg elsőként a Sztárban Sztár leszek!-et. A show pedig jövőre visszatér a TV2 képernyőjére, a csatorna már várja is a jelentkezőket.

Kiemelt kép: TV2