Augusztus 5-én váltott új nyári műsorrendre a TV2; elindították a pár éve a Dunán nagy sikerrel vetített német orvosos sorozat, a Hegyi doktor – Újra rendel tizedik évadát, amelyet idehaza még egyik tévécsatornán sem láthattak a nézők. Emiatt mind a Bezár a bazár!, mind az Áll az alku későbbi időpontba került, miközben az RTL Klub semmit nem változtatott az esti kínálatán. A hétfői adatok alapján pedig ez utóbbi lett a nyerő taktika.

A Hegyi doktor – Újra rendel ugyanis hiába volt 3-4 évvel ezelőtt kiemelkedően népszerű a közmédia főadóján, már akkor sem a reklámozóknak fontos, 18-49 éves nézők körében érte el a legjobb eredményeket, hanem a teljes lakosságban. A német széria augusztus 5-én, 19 órakor adásba került vadonatúj része régen látott mélységekbe húzta le a TV2 főműsoridős nézettségi görbéjét a 18 és 49 év közötti nézők körében. A Hegyi doktor mindössze 7,7%-os közönségarányt produkált, ami katasztrofális eredmény, ennél még a késő esti film, A szmokinger (8,1%) is jobban teljesített.

A TV2 tegnap már a Tények (13,3%) és a Tények Plusz (12,5%) ideje alatt elvesztette a vezető pozíciót 18-49-ben, ugyanis mindkét hírműsor gyengén ment, és kikapott az RTL Híradótól (15,9%). Ezt követően, a német sorozat idejében megzuhant a TV2 és több mint 10 százalékpont volt a különbség az RTL Klub javára, a Fókusz ugyanis tarolt, 18,9%-os kimagasló közönségarányt ért el. Ezt a nézettséget feljebb tudta húzni A mi kis falunk, amely ismét parádésan teljesített, 20,1%-ot mért a Nielsen 18-49-ben. A falus sorozattal egy időben került képernyőre a Bezár a bazár! a TV2-n. A gameshow április vége óta remek eredményeket szállított, az elmúlt hetekben azonban jócskán meggyengült, tegnap pedig az évad, de talán a műsor legrosszabb nézettségét produkálta, mindössze 9,9%-os közönségarányt ért el.

Fotó: TV2

A Barátok közt továbbra sem tudja kihasználni A mi kis falunk remek eredményeit, és csak közepesen ment (12,8%). Sőt, amikor a Barátok és a Bazár egyszerre volt látható, olyan kicsi volt a két csatorna között a különbség, hogy nem lehet megmondani, melyik is nyerte ezt a sávot. A korábbinál később, 21:25-kor kezdődő Áll az alku (10,5%) továbbra sem teljesített jól 18-49-ben, éppen hogy átlépte a 10%-os lélektani határt, ám ezúttal ez most elég volt ahhoz, hogy legyőzzék az RTL Klubot. A Tanár első évados ismétlése ugyanis csak 8,5%-ot hozott, és gyengén ment a csatornán az Isten veled, Magyarország! szezonzáró része is (6,7%).

Az estét azonban ismét nagy fölénnyel az RTL Klub nyerte meg a 18-49-es korosztályban. Ha a Hegyi doktor – Újra rendel a hét további részében is ilyen rosszul teljesít majd, nincs kizárva, hogy változtat műsorán a TV2. A tavasztól kezdve egész nyáron át felépített szép eredményeket ugyanis ezzel most pont a legfontosabb időszak, ősz előtt közvetlenül buknák el.

Minden adat 18-49-ben értendő.

Kiemelt kép: A Hegyi doktor – Újra rendel főszereplője (fotó: promiflash.de)