A Forbes, Magyarország egyik vezető magazinja minden évben elkészíti az ismert magyar embereket rangsorba állító toplistáit. Megtudhattuk már, hogy ki a harminc legsikeresebb 30 alatti, illetve hogy kik a legbefolyásosabb nők a hazai médiában. Az újság augusztusi számában pedig megjelent az a lista, amely a 2019-es év legértékesebb celebjeit állítja sorrendbe, immáron hatodik alkalommal. A Forbes szerkesztősége az előzetes online kutatómunka során szakértőktől kért ajánlást, megvizsgálta a sztárok közösségimédia-aktivitását és követőszámukat, az elmúlt évben felmutatott teljesítményüket, előfordulási arányukat a hírekben és a címlapokon, majd a szűkített névsoron reprezentatív online kutatást végeztettek. Emellett egy 16 fős szakértői zsűri a sztárok pénztermelő képességét, profizmusát, tartalmasságát és közösségi médiás jelenlétét pontozta. Az összesítés után állt fel az idei toplista.

Rácz Jenő, Fördős Zé és Sárközi Ákos (fotó: RTL Klub/Tulok András, Tuba Máté)

Az első helyre, akárcsak tavaly, most is Hosszú Katinka olimpiai- és világbajnok sportoló úszott be. A toplista második pozícióját Ördög Nóra foglalja el, őt követi a szintén TV2-s Majka, míg a negyedik helyre Sebestyén Balázs, az RTL Klub és a Rádió 1 ismert műsorvezetője került. A lista egyik új szereplője, a több mint tíz Konyhafőnök évadot végigdolgozó Fördős Zé rögtön az ötödik helyet szerezte meg, és szintén először szerepel az összesítésben a 2011-ben indult, és azóta is töretlen népszerűséggel futó Gasztroangyal házigazdája, Borbás Marcsi.

A legértékesebb húsz celeb közé bejutott még Kiss Ramóna, aki a Barátok köztben eltöltött hosszú évek után 2017-től az X-Faktor műsorvezetőjeként is bizonyíthatott, és nemrég feltűnt a Dobó Kata rendezte Kölcsönlakás című filmben is. Dobó Kata is bekerült a rangsorba, a Játékszín Kölcsönlakás című előadásában is színpadra lépő színésznő rendezői bemutatkozása is jól sikerült, több mint százötvenezren látták első filmjét.

A Forbes listáján találhatjuk még Király Viktort, Lakatos Márkot, Mihalik Enikőt, Istenes Bencét, Liptai Claudiát és Fluor Tomit, az utóbbi hármas több mint 5-5 helyett csúszott hátra az előző évi szerepléséhez képest. Érdekesség, hogy idén egyáltalán nem jutott be a legértékesebb celebek közé Schobert Norbi, Rubint Réka, Dukai Regina és Hajós András sem, akik egy éve még mindannyian toplistásak voltak. A teljes rangsort a Forbes augusztusi számában olvashatjátok.

Kiemelt kép: Dobó Kata (fotó: marieclaire.hu), Borbás Marcsi (fotó: Gasztroangyal Facebook oldala) és Kiss Ramóna (fotó: RTL Magyarország)