A Django név hallatán rengeteg filmkedvelő embernek húzódhat széles, de kéjenc mosolyra a szája. Néhányuknak az eredeti Sergio Corbucci klasszikusából ugorhat be a címszereplőt alakító Franco Nero (és persze a maga után húzott koporsója), aki 21 évvel később egy folytatást is elvállalt Django visszatér címmel. Több embernek viszont Hollywood fenegyerekének, Quentin Tarantinónak a Django elszabadul filmjében lehet ismerős a vadnyugati fegyverforgató neve és alakja – persze nem hiába (a moziban egyébként feltűnik maga Nero is egy pár perc erejéig). A minap viszont egy olyan hír érkezett, hogy nem pusztán egy új minisorozat van készülőben, de az egyik legtehetségesebb belga színész fog Django bőrébe bújni.

A Sky és a Canal+ hozzák tető alá ezt az új Django projektet, aminek élére magát Matthias Schoenaerts-t tudták megszerezni. Schoenaerts talán az egyik legkarakteresebb és legsármosabb színész, aki nem csak hazájában, de Hollywoodban is nevet szerzett magának. Olyan filmekkel a háta mögött, mint a Bikanyak, a Rozsda és csont, a Piszkos pénz, a Távol a világ zajától, nem lehet elmenni szó nélkül még A dán lány, a Vakító napfényben vagy éppen a The Mustang mellett sem. A történet ugyanúgy Djangót helyezi a központba, mint eddig, csak éppen egy kicsit csavar az alapfelálláson: családja lemészárlása után hosszú-hosszú évekkel rábukkan halottnak hitt lányára, aki azóta férjhez ment. Az apa értelemszerűen szeretne együtt lenni lányával, ő viszont egyáltalán nem akarja, és eltolja magától. Django ezt képtelen elfogadni, főleg azok után, hogy a városka egy igazi lőporos hordóvá változik egyik napról a másikra.

Matthias Schoenaerts – Távol a világ zajától (Fotó: Metacritic)

A sorozat kapcsán még nem érkezett előzetes megjelenési dátum, de gyanítható, hogy valamikor jövőre, 2022-ben fog debütálni. Ezek alapján minden adott egy izgalmas és kirívó szériához, a kérdés viszont az, mennyire mernek az alkotók elrugaszkodni a bevett sémáktól és közhelyektől. Egy a vadnyugatot majdnem reálisan bemutató rideg és kemény sorozatot még évekkel később is emlegetnénk…

Kiemelt kép: Franco Nero, Matthias Schoenaerts (Fotó: JoBlo)