A Mrs. Harris Goes to Paris produkció már az előkészületi fázisában felkeltette az emberek érdeklődését, főleg a tekintélyes színészgárdáját tekintve. Az Anthony Fabian (Kiközösítés) rendezte film Jason Isaacs (Harry Potter-sorozat), Lesley Manville (Fantomszál) vagy éppen Isabelle Huppert (Elle: Áldozat?) főszereplésével készült – méghozzá a Nemzeti Filmintézet támogatásával. A magyar koprodukció jogait pedig az egyik leghíresebb forgalmazó vette meg, a Focus Features.

A történet Paul Gallico azonos című bestsellerén alapszik, ami az 1950-es évek Londonjába kalauzol el minket. Egy egyszerű takarítónő egyik munkanapja során meglát egy Dior-házbeli ruhadarabot, és valamilyen mélyről jövő, számára eddig ismeretlen érzéstől vezérelve azonnal beleszeret. El is határozza, hogy eddigi jelentéktelen életén változtatni fog, így felülkerekedik és elutazik Párizsba. Célja pedig nem más, mint megszerezni a hőn áhított ruhát. Arra viszont sem ő, sem az ebben a világban ténykedő emberek nem számítottak, hogy egy takarítónő mekkora befolyással lehet a divatra.

A Mrs. Harris Goes to Paris tavaly év végén nálunk forgott idehaza, és a koronavírus-járvány idején mintegy 170 filmes szakembernek adott munkát – amely igazán megbecsülendő. A Focus Features jóvoltából pedig biztosan lehet majd számítani nemzetközi bemutatóra. Előzetes premier dátum még nem érkezett a filmhez.

Kiemelt kép: Lesley Manville – Mrs. Harris Goes to Paris (Fotó: IMDb)