Június 10-én, pünkösdhétfőn indult dupla résszel az RTL Klub legújabb sorozata, a Megtörve. A török produkció ellenfele egy műsorváltozást követően nem film, hanem a TV2 nagy sikerű vetélkedője, a Bezár a bazár! volt, és a széria alul is maradt vele szemben a nézettségi versenyben. Mivel hétfőn ünnenap volt, a Bazár is gyengébben teljesített a megszokottnál és többek között a Barátok közt és A Bank sem jelentkezett új adásokkal, így a premier eredményéből nem lehetett levonni érdemleges következtetést. Június 11-én azonban már hadba állt mindkét csatorna rendes esti kínálata.

Az RTL Híradó (20,2%) nagy fölénnyel verte a Tényeket (16,5%) a reklámozóknak fontos korosztályban. Jól teljesített a Fókusz is, hozta a tőle megszokott magas közönségarányt, 16,5%-ot, azonban csak addig tudta megnyerni a műsorsávokat 18-49-ben, amíg el nem indult a TV2-n a Bezár a bazár! aktuális adása. Ha a két műsor közös sávjának átlagát vizsgáljuk, azt láthatjuk, hogy hibahatáron belüli minimális különbség alakult ki, így mondhatjuk, hogy 19:00 és 19:50 között fej-fej mellett haladt a két nagy csatorna. A meglepően nagy változás 19:55 után történt, ekkor indult ugyanis az RTL Klubon a Megtörve harmadik része.

Jelenet a Megtörve című sorozatból (fotó: RTL Klub) és pillanatkép a Bezár a bazár!-ból (fotó: TV2)

A török sorozat pedig bedöntötte az RTL Klub estéjét. A Megtörve 9,1%-os közönségarányt hozott 18-49-ben, ami rendkívül alacsony, és mivel vásárolt tartalom, nem érdemes összemérni a korábban ebben a sávban futott saját gyártású produkciókkal. A Bezár a bazár! ellenben a hétfői, nem tervezett adás közepes teljesítménye után ismét parádés, 18,2%-os közönségarányt ért el. A két műsor a közös idősávjában, ami nagyjából egy óra volt, a TV2 majdnem kétszer jobb nézettségi eredményt produkált, mint az RTL Klub. A Megtörve gyenge számai kihatással voltak az utána adásba kerülő Barátok köztre is, mely régen látott alacsony share-t, 8,8%-ot hozott, éppen hogy megverve a vele párhuzamosan futó, nem túl erős Bankot (7,3%).

Az RTL Klub estéjének leggyengébb pontja azonban nem a Megtörve epizódja volt, hanem az este dupla résszel jelentkező Magnum. Az amerikai sorozat már az elmúlt időszakban is rosszul teljesített, múlt héten alig 6%-os közönségarányt hozott 18-49-ben, de tegnap ezt is sikerült alulmúlnia. Az első epizód 3,4%, a második 3,5%-os katasztrofális nézettséget produkált, ami önmagában sem túl jó, így a Magnumot 18-49-ben legyőzte a TV2 mellett a Mozi+ (Száguldó bomba) és a Film+ (Tango és Cash) is.

Kiemelt kép: Megtörve című sorozat (fotó: RTL Magyarország)