Majdnem pontosan tíz évvel ezelőtt, 2009 novemberében indult a Spektrum első hazai saját gyártású műsora, az On the Spot című magyar dokumentumfilm-sorozat. Cseke Eszter és S. Takács András saját maguk készítették az adásokat, melyekben ők voltak a riporterek, szerkesztők, vágók és a narrátorok is. Minden évad egy-egy meghatározott témára felfűzve mutatta be a világ érdekességeit, a mindennapi életet, miközben hallhattuk az egyszerű kisemberek, vezetők, politikusok gondolatait.

A több díjjal is kitüntetett sorozat 2011-ben átkerült a közmédia képernyőjére, ahol 2019-ig jelentkezett évről évre újabb adásokkal. Tavaly nyár elején azonban robbant a hír: a Duna Médiaszolgáltató nem kért több évadot az On the Spotból, így lassan egy éve nem láthattak a magyar nézők új részeket a méltán népszerű produkcióból. Azt pedig a mai napig nem tudni, készülhet-e valaha folytatás belőle. A külföldi tévézők viszont most megismerhetik ezt a dokumentumfilm-sorozatot, ugyanis egyszerre kilenc közép-európai országban is képernyűre tűzik. Augusztustól a Sundance TV műsorát színesíti a magyar On the Spot.

A sorozatból négy évadot mutat be a csatorna, az adásokat pedig vasárnap esténként sugározzák többek között Lengyelországban, Szlovéniában, Szerbiában és Horvátországban – írja a SorozatWiki. A Sundance TV egy időben hazánkban is elérhető volt, ám 2018 januárjától már nem része a magyar tévés piacnak.