Október 7-én este debütált a TV2-n a csatorna vadonatúj, nagyszabású sportrealityje, melynek vezetését az Exatlon Hungaryvel bizonyító egykori sportkommentátorra, Palik Lászlóra bízták. A Fuss család, fuss! hétfőn a reklámozóknak fontos, 18 és 49 év közötti nézők körében 13,1%-os közönségarányt hozott, ami összevetve akár a januári Exatlon, vagy a heteken át futó Ázsia Expressz számaival, csupán közepes eredmény. Az első adás ráadásul kikapott az RTL Klubon szintén közepesen teljesítő Fókusztól, és a Drága örökösöktől, amely ismét remekül ment. A Fuss család, fuss! azonban a második adására összezuhant.

Pillanatkép a Fuss család, fuss! forgatásáról (fotó: TV2)

A sportvetélkedő 4 százalékpontot esett egyik napról a másikra, ami önmagában is rossz előjel, pláne akkor, amikor nem egy extrém magas, hanem csak közepes eredményből csökkent. A Fuss család, fuss! keddi adása 9,2%-os közönségarányt produkált 18-49-ben, ami annak fényében rendkívül gyenge teljesítmény, hogy mind az előtte sugárzott Tények Plusz (14,9%), mind az utána képernyőre került Séfek séfe epizód (12,6%) jobb számadatokra volt képes. A Palik László vezette műsor ellen ráadásul kimagasló nézettséget értek el az RTL Klub saját gyártásai, a Fókusz 18,1%-ot, míg a Drága örökösök 18,4%-ot szállított. Sokszor láthattuk, hogy egy-egy csökkenés háttérben az egy időben adott élő sportközvetítés állt, azonban kedden este sem a Sport1-en, sem az M4 Sporton nem volt látható futballmeccs.

Miközben a Fuss család, fuss! második adása nem kötötte le a 18 és 49 év közötti nézőket és a lélektani 10%-os határ alá esett, a Séfek séfe javított az évadnyitóval elért számain és le is tudta győzni ebben a korosztályban a Love Islandet (12%), melynek az utolsó hete látható az RTL Klubon.

Minden adat 18-49-ben értendő.

Kiemelt kép: Palik László, a Fuss család, fuss! műsorvezetője (fotó: TV2)