Edith González, az Esperanza című sorozat címszereplője hosszú betegség után 54 éves korában elhunyt. A mexikói szappanoperasztár halálának hírét a Notimex hírügynökség, a TV Azteca és a Televisa is megerősítette.

Első szerepét 1976-ban, 12 évesen egy kalandfilmben kapta, ezután sorra következtek a telenovellák, első abszolút főszerepét 1993-ban játszhatta a Corazón Salvaje című sorozatban. Hosszú, sikeres pályafutása során olyan partnerei voltak, mint Fernando Colunga, Guy Ecker, César Évora és Gabriel Soto. Magyarországon a 2010-ben a TV2-n bemutatott Esperanza című sorozatból ismerhetik a legtöbben, a 94 részes telenovellát, melynek főcímdalát Enrique Iglesias énekelte, rendkívüli népszerűség övezte hazánkban. Edith González súlyos betegsége diagnosztizálása után is aktív maradt, legutóbb egy mexikói show, a This is my style egyik zsűritagjaként tűnt fel a képernyőn.

A színésznő hivatalos instagram oldalára feltöltött fotó alá, mellyel halálhírét közölték, több, mint 32.000 részvétnyilvánító üzenet érkezett, köztük Fernando Carillo (Rosalinda), Sebastian Rulli (Szerelem zálogba), Leticia Calderon (Esmeralda) és Gaby Espino (Bosszú álarca) soraival.

Kiemelt kép: Edith González (Fotó: Getty Images)