November 24-én, vasárnap este mutatta be a török Star TV a legújabb sorozatának, a Güvercin (Galamb) első epizódját. A főszerepben Almila Ada látható, akit a magyar nézők idén ismerhettek meg a Cennet sztárjaként. A fiatal színésznő pályája alig pár évvel ezelőtt indult, ám máris a második olyan munkáját kapta meg, amelyben övé az abszolút vezető női szerep.

A Güvercin főhőse Zülüf, egy mágikus szépségű fiatal lány, aki Gaziantep helyvidéki részén belezuhan egy hét méter mély kútba, aminek létezéséről csak nagyon kevesen tudnak a környének. Amikor már feladná a reményt, hogy élve kijut a nyirkos és sötét fogságból, egy fiatal férfi jelenik meg a kútnál. Megmentőjével szinte első pillantásra egymásba szeretnek, ám a naplementekor átélt idilli pillanatot nem élvezhetik sokáig, hamar kiderül ugyanis, hogy a lány és a férfi családjának van egy szörnyű, közös titka. Vajon mi közük lehet egy évekkel ezelőtt történt gyilkossághoz?

Nursel Köse a Güvercinben

A sorozat alapötletéhez az ihletet a készítők egy kétezer éves történelmi relikviából, a Gaziantepnél megtalált és A cigány lányra keresztelt mozaikrészletből nyerték. Az alkotás eredetéről, az ábrázolt lányról az évszázadok során számos legenda született, ezek a történetek kelnek most új életre a Star TV sorozatában, a két főhős szerelmén keresztül. Almila Ada mellett Mehmet Ali Nuroglu alakítja a férfi főszerepet, de láthatjuk még a Megtört szívek Kerimánjaként hatalmasat játszó Nursel Kösét, a Cennet alvilági figuráját, Kayát megformáló Devrim Saltoglut, valamint Menderes Samancilart és Toprak Saglamot is.

Jasinka Ádám írása