A koronavírus-járvány alatt a Segítség! Itthon vagyok! című karantén műsorban találkozhattak a rajongók A mi kis falunk színészeivel (vagy éppen tarthatták magukban a lelket Schmied Zoltán dalával), ugyanis az ötödik szezon forgatását nem tudta elkezdeni a stáb áprilisban az egészségügyi kockázatok miatt. A SorozatWiki értesülései szerint azonban a helyzet javulásával megkezdődhettek a munkálatok, június 11-től forognak A mi kis falunk 5. évadának kamerái a szériának helyet adó Pilisszentléleken

Egyelőre még nem tudni, hogy az ötödik évad hány epizódos lesz, viszont a különböző biztonsági intézkedésekkel zajló forgatás hírét A mi kis falunk fő gyártásvezetője, Hegedűs Ágnes is megerősítette a honlapnak a következő válasszal: “Igaz a hír, végre elkezdődhetett A mi kis falunk 5. évadának forgatása. Természetesen a stábtagokon és a színészeken koronavírus tesztet hajtottunk végre. A forgatási napokon, a munkakezdés előtt mindenkinél lázat mérünk, ezután a közreműködők kapnak egy karszalagot és a forgatási területre csak az jöhet be, aki ezt viseli. Fontos számunkra, hogy mindenki biztonságban érezze magát és úgy gondolom, ez sikerült is”.

Pajkaszeg lakóinak visszatéréséről természetesen az RTL Klub hétköznaponként jelentkező riportmagazinja, a Fókusz című műsora is beszámolt, az alábbi videóban visszanézhetitek a hírt: 

 

Kiemelt kép: A mi kis falunk szereplői (fotó: RTL Magyarország)