Öt évvel az indulása után, idén nyáron ért véget a török köztelevízió nagy sikerű történelmi drámasorozata, a Dirilis: Ertugrul (Ertugrul felemelkedése). A Magyarországon még be nem mutatott, ám a világon hatalmas rajongótáborral rendelkező történet befejezésének híre sokkolta a rajongókat, akik számára talán csak kis öröm volt az ürömben az, hogy a készítők egy új csatornán, új színészekkel (és szereplőkkel) folytatják a produkciót. A vezető szerepre pedig sikerült megnyerniük az alkotóknak az egyik legnépszerűbb török aktort, Burak Özcivitet, akit hazánkban a Szulejmánból (Bali bég) és a Végtelen szerelemből (Kemal) ismerhet a közönség.

Az új széria középpontjában az oszmán-török nemzetségfő, Ertugrul fia, Oszmán áll majd. Korábbi cikkünkben így írtunk a történelmi háttérről: “Ertugrultól fia vette át az irányítását, és neki köszönhető, hogy a területen élő megannyi nép közül végül a ma oszmánként ismert törzs emelkedett ki. Meghódította a többi ott élő népet, és egyesítette az anatóliai törököket. Apjával ellentétben erőszakosabb terjeszkedő politikába kezdett és létrehozta a híres-hírhedt Oszmán Birodalmat, melynek ő maga lett az első uralkodója. A történelemkönyvekből jól ismert birodalmat az igazi felemelkedés útján I. Oszmán szultán fia, Orhan indította el.”

A török ATV-re érkező sorozatról sokáig nem érkezett semmilyen hír, azt sem lehetett tudni, pontosan mikortól lesz látható, valamint fotókat, videókat sem tettek közzé róla. Ezt a csendet törte meg nemrég a csatorna, ugyanis bemutatták a Kurulus: Osman (Oszmán intézkedései) első előzetesét. A videóban Burak Özcivitet láthatjuk lovagolni, illetve vélhetően abban a pillanatban, amikor átveszi apja után a nemzetség vezetését.

Jasinka Ádám írása

Kiemelt kép: Burak Özcivit a sorozat előzetesében (fotó: YouTube)