2021 tavaszától elkezdődhet a Chip és Dale című mese élőszereplős változatának forgatása. A film előreláthatóan nem az eredeti történetet fogja feldolgozni, hanem egy vadonatúj cselekménnyel jelentkezik majd.

A Chip és Dale rajzfilmsorozat sokak számára ismerős lehet a ’80-as, ’90-es évekből. Az eredeti 65 részes sorozatban a két mókus egy detektív ügynökséget vezetett, és kalandos nyomozásokban vettek részt együtt. A filmes feldolgozás már 5 éve tervben van, és a becslések szerint körülbelül 2022 elején be is tudják mutatni.

A Disney ugyan még nem erősítette meg, de az eredeti szinkronhangok (Tress MacNeille, Corey Burton, Jim Cummings) valószínűleg visszatérnek az új filmben. A rendező Akiva Schaffer lesz, a producerek pedig David Hoberman és Todd Lieberman, akik a Muppet Show-ban is közreműködtek.

A Chip és Dale nem az egyetlen feldolgozás, amit a Disney a közeljövőben tervez. Az élőszereplős Aladdin, Az oroszlánkirály és A szépség és a szörnyeteg után tervben van egy Lilo és Stich és egy Robin Hood remake is.

Kiemelt kép: Chip és Dale rajzfilmsorozat (Fotó: Movieweb)