A Netflix idén decemberben is szeretne kedveskedni egy egész estés filmmel a musical rajongóinak, hiszen ha a koronavírus-járvány mindenféle előadást és fellépést beszüntetett ilyen körökben is, akkor legalább egy-két órára a Broadway maga jöjjön el a mi otthonunkba. A The Prom: A végzős bál egy hamisíthatatlan romantikus formába öntött musical lesz, ami olyan sztárparádéval várja a nézőt, amire még a laikus is felvonja a szemöldökét.

A The Prom: A végzős bál egy indianai gimnáziumba kalauzol el minket, ahol a szülői munkaközösség teljesen lefújja végül a végzősöknek rendezett (és régóta várt) bált. Ez a hír hamar futótűzként terjed szét az interneten, és elér a Broadwayre, ahol négy musicalekben edzett híres színész elhatározza, hogy csökönyösen, csak azért is felindulásból, ők fogják megrendezni a végzős bált. Ez persze az SZMK szemében hatalmas nagy szálka, ami további konfliktusokat kezd szülni. A The Prom: A végzős bált a hatszoros Emmy-díjas Ryan Murphy rendezte, a főbb és a mellékszerepekben pedig olyan színészek fognak felbukkanni, mint Meryl Streep, Nicole Kidman, James Corden, Kerry Washington vagy éppen Keegan-Michael Key.

A magyar feliratos előzetes alapján nem fogja ez a film megváltani a világot (sőt a műfajra jellemző összes giccs és túlékesített, cifra stílusjegy is rendre megtalálható benne), de aki kislányos ujjongásba kezd már a musical szó hallatán, az biztosan jól fog rajta szórakozni. December 11-én, pénteken debütál majd a Netflixen.

Kiemelt kép: Meryl Streep, James Corden – The Prom: A végzős bál (Fotó: Los Angeles Times)