Április közepén egy velősebb cikkben mi is beszámoltunk a TV2 újdonságáról, az Egyszer volt Budán Bödör Gáspár című saját fejlesztésű, fikciós sorozatról, amelyben egy vidéki család kénytelen felköltözni a fővárosba és ezzel egy teljesen új világ nyílik meg számukra. Bár az előzetesek sem ígértek túl sok jót, egy esélyt azonban a Bödörék is megérdemelt a bizonyításra, elvégre nagy sikernek örvendenek a vidéki szokásokat mókásan bemutató A mi kis falunk és a Drága örökösök című sorozatok is. 

Noha a TV2 jelentése szerint az első epizód a teljes lakosság körében 1.209.596 fős nézettséggel debütált, azonban ami a minőséget illeti, az teljesen más tészta: partneroldalunk, a Puliwood kritikusa például fájdalmasnak tartja a sorozat nyitányát: “Jelen pillanatban ez a sorozat csak egy újabb ok arra, hogy kiábránduljunk a magyar televízióból. Totális semmibevétele a honi közönségnek és annak a törekvésnek, hogy esetleg valami új, valami kreatív és ötletes produktum kerüljön a televíziók képernyőjére. Mert lehet itt jót és értékeset gyártani, ahogyan sokan meg is teszik. Akár ebben a témában is, ha annyira nagyon ragaszkodnak hozzá az illetékesek. De nem így. Nem ilyen formában. Erre kár volt pénzt költeni.

A Bödör család (Fotó: TV2)

A sorozat olyan színészekkel szerette volna a képernyőre szegezni a nézők tekintetét, mint az elmaszkírozott Stohl András, Stefanovics Angéla, Szirtes Ági vagy éppen az RTL Klubtól átigazolt Szőke Zoltán, de ha gyenge alapanyagot kapnak, akkor sajnos a művészek sem tudnak csodát tenni: “Az erőfeszítés totális hiánya kiütközik minden képkockán és nem csak a humort, de a színészeket illetően is, akik mind fájón lapos karikatúrákat kényszerültek életre kelteni. Mintha Stefanovics Angélában és Szirtes Ágiban éppen megcsillanna valami, de az ihlettelenség elnyomja gyorsan őket, Stohl András azonban érezhetően csúnya szereptévesztés áldozatául esett. Minden megmozdulásáról ordít a műviség, az erőtlenség – nem találja magát, nem találja a karakterben potenciálisan rejlő humort és mintha képtelen lenne a felszínes tahóságon kívül egyéb fogást találni az egész szituáción/karakteren. A másik, még nagyobb problémám a játékával, hogy bár kapott egy parókát és bajuszt, de a dolog itt meg is áll, nem megy tovább. Végig az volt a benyomásom, hogy vagy ő, vagy a rendező azt hitte, ez majd elviszi a színészkedés oroszlánrészét. Nem vitte. Ránéztem és Stohl Andrást láttam, ahogyan játssza a falusi tahót, nem pedig a falusi tahót láttam, akit történetesen Stohl András formál meg.”

A Puliwood teljes kritikáját a linkre kattintva olvashatjátok el. Nektek hogy tetszett a Bödörék első része?

Kiemelt kép: Stohl András Bödör Gáspárként (Fotó: Filmsor)