Megjelent Mundruczó Kornél legújabb filmje, a Pieces of a Woman, melyet a Netflixen tekinthetnek meg a filmrajongók.

Mundruczó Kornél film- és színházi rendező először színész szakon szerzett diplomát a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, ám ez nem volt számára elég, így azonnal jelentkezett film- és televíziórendezői szakra is, ahol Szász János és Zsombolyai János kezei alatt tanulta ki a szakmát. Azóta is inkább rendezőnek vallja magát, mint színésznek és olyan alkotások fűződnek a nevéhez, mint a Johanna, a Szép napok, a Delta vagy a Jupiter holdja. A nemzetközi sikert a Fehér isten című filmje hozta meg számára, ami két díjat is bezsebelt a 2014-ben, a 67. cannes-i filmfesztiválon.

A 45 éves rendező legújabb filmjéről már korábban is beszámoltunk, ami már megjelenése előtt hatalmas sikernek örvendett a kritikusok és a szakma körében. A Pieces of a Woman egy hétköznapi házaspár életét mutatja be, akik első gyermeküket várják. Csakhogy a nő nem akar kórházba menni, illetve semmiféle orvosi instrukciót sem követ terhessége alatt, így amikor eljön az idő, a baba halva születik. Ez a tragédia pedig egy életre megváltoztatja nem csak a szerelmesek kapcsolatát, de mindkettőjük lelki állapotát is felőrli, aminek következtében megindulnak lefelé az érzelmi lejtőn. A főszerepben – Shia LaBeouf mellett – a Mission Impossible: Utóhatás című filmből is ismert Vanessa Kirby látható, aki a produkcióban nyújtott alakításáért Velencében elnyerte a legjobb színésznőnek járó díjat.

A film egyik vezető producere az élő rendezőlegenda, Martin Scorsese, akinek köszönhetően nem egy nemzetközi produkciós cég is felfigyelt a filmre, így került egyenesen a Netflix repertoárjába a Pieces of a Woman, ami már megtekinthető a streaming szolgáltató platformján.

Kiemelt kép: Vanessa Kirby és Shia LaBeouf (Fotó: Digital Spy)