Nemrég nagy mérföldkövet hagyott maga mögött az RTL Klub napi sorozata, a Barátok közt, hiszen átlépte a 10.000 epizódot. A Mátyás király téren felbukkant a Budapesti Operettszínház színésze, Földes Tamás, valamint a Madách Színház vendégművésze, Egyházi Géza is. 

Földes Tamás Harmath Árpádot, Szonja és Gergő egykori nevelőapját formálja meg, aki a SorozatWikinek a következőket nyilatkozta a szereppel kapcsolatban: “Derült égből villámcsapásként érkezett a lehetőség. Tavasszal, a karantén időszak után behívtak egy castingra, a Gizit alakító Gyebnár Csekkával eljátszottunk egy jelenetet, és nem sokkal később szóltak, hogy megkaptam a szerepet. A fiamat alakító Pesák Ádám a Budapesti Operettszínházban régi kollégám, és korábban már sokat mesélt a sorozatról. Nagyon örülök, hogy a Barátok köztben is együtt dolgozhatok vele”.

A Vámpírok bálja musical Krolock grófjaként elhíresült Egyházi Géza is csatlakozott a szereplőgárdához, aki korábban még soha nem szerepelt sorozatban, most viszont a Barátok köztben ő kapta Maróthy Konrád karakterét, aki egy befolyásos üzletember. A színész így nyilatkozott az NLC-nek arról, hogy milyen érzés negatív szerepet játszani: ,,Meglepett a felkérés, de szívesen vetettem magam az ismeretlenbe. Nem zavart, hogy negatív karakter kellett megszemélyesítenem, hiszen a színpadon is leginkább ilyeneket játszom, illetve a korom és a fizimiskám is erre predesztinál. A Barátok köztben lenyűgözött a profizmus és a pozitív emberi hozzáállás, amivel találkoztam. A csapatból nagyon sok kollégával vagyok jó kapcsolatban, Ábrahám Edittel régebben együtt szerepeltünk a Csárdáskirálynőben, ő Cecíliát, én pedig Edvint alakítottam. Soha nem játszottam sorozatban, és nem is volt ilyen ambícióm, de annyira megtetszett, hogy a későbbiekben örömmel állok hasonló kihívás elé”.

Kiemelt kép: Egyházi Géza és Földes Tamás a Barátok köztben (Fotók: Barátok közt)