Tizenöt évvel azután, hogy nyomtatásban megjelent Richard Preston nagy sikerű regénye, a Halálzóna, a képernyőn is megelevenedik ez az igaz történet. A National Geographic idén nyáron, három egymást követő napon mutatta be Amerikában a bestsellerből forgatott hat részes minisorozatot, mely októberben hazánkba is megérkezik. A Halálzóna 1989-ben játszódik, abban az évben, amikor az Egyesült Államok területén első alkalommal mutatták ki az Ebola-vírust. A kórral, melynek akkoriban nem volt ellenszere, és amelybe a fertőzöttek kilencven százaléka belehalt, egy bátor tudósokból és katonákból álló csapat szállt szembe.

Jelenet a Halálzónából (fotó: National Geographic/Amanda Matlovich)

A vezetőjük dr. Nancy Jaax alezredes volt, őt a sorozatban Julianna Margulies alakítja, akit a Vészhelyzet Carol Hathaway nővéreként és A férjem védelmében főhőseként, Alicia Florrick-ként ismerhet a közönség. A további szerepekben olyan színészeket láthatunk mint Liam Cunningham (Trónok harca/Ser Davos), Noah Emmerich (Foglalkozásuk: Amerikai/Stan Beeman), Topher Grace (Azok a 70-es évek show/Eric Forman), James D’Arcy (Carter ügynök/Edwin Jarvis) és Robert Sean Leonard (Doktor House/dr. James Wilson).

A sorozat rövid szegmensek erejéig az 1970-es évekbe is visszatekint, hogy megmutassa, miként azonosították be, tanulmányozták és kísérelték meg visszaszorítani az ebolát Afrikában. De vajon az ott szerzett tapasztalatok alapján sikerülhet-e megakadályozni a betegség elterjedését a többi kontinensen? A Halálzóna egy izgalmas, tudományos thriller, mely az emberi sorsokat és drámákat középpontba állítva mesél el egy megrázó, sajnos ma is aktuális történetet.

A Halálzóna október 13-tól vasárnaponként 22 órakor dupla részekkel kerül adásba a National Geographicon.

Kiemelt kép: Jelenet a Halálzónából (fotó: National Geographic/Amanda Matlovich)