Jelenleg a fél világ Mundruczó Kornél legutóbbi, Pieces of a Woman című filmjét nézi a Netflixen keresztül, és nem csupán nézi, hanem szorít is neki, hogy szoborral jutalmazzák a következő Oscar-gálán. A főszerepben látható Vanessa Kirby alakításáról szuperlatívuszokban beszél a sajtó, így jó esélyekkel indul a projekt a díjszezonban, noha a 78. Golden Globe-on “csak” jelölést sikerült bezsebelni. A filmiparban azonban nincs megállás, máris készül a rendező új alkotása. 

A Filmhu számolt be róla, hogy a Nemzeti Filmintézet 150 millió forintos gyártási támogatást ítélt meg Mundruczó Kornél következő filmtervének megvalósításához. Az Evolúció címre hallgató film egy háromgenerációs családtörténet lesz, amelynek kibontása kísérleti narratív formában kerül sor. A forgatókönyvet a Fehér istenhez, a Jupiter holdjához és a Pieces of a Womanhez hasonlóan Mundruczó Kornél ezúttal is Wéber Katával közösen jegyzi, a forgatás pedig a tervek szerint március végén kezdődik meg Magyarországon, majd májusban Németországban folytatódik. 

A szereplőgárdáról egyelőre nem tudni semmi konkrétumot, de az 1,4 millió eurós költségvetésből készülő Evolúcióban hazai és nemzetközi színészek is játszani fognak. 

Kiemelt kép: Wéber Kata és Mundruczó Kornél (Fotó: Infostart)