Az RTL Magyarország közleménye alapján április 12-én, vasárnap este tűzik képernyőre az első olyan heti vígjáték-sorozatukat, amely száz százalékban saját fejlesztésű: ez lesz az Apatigris, méghozzá a Válótársakból is ismert Scherer Péterrel a főszerepben, amit kifejezetten rá írtak. 

A Köbli Norbert (Örök tél, Félvilág) forgatókönyve alapján készült sorozat középpontjában egy egyedülálló apa (Scherer Péter) áll, aki annak szentelte életét, hogy apatigrisként felnevelje három lányát (Vivien – Rujder Vivien, Laura – Schmidt Sára, Szandra – Michl Juli), azonban miután gyermekei kirepültek a fészekből és önálló életet kezdtek a választottjuk oldalán, ő is párkeresésbe kezd. Legyen szó internetes ismerkedésről vagy személyes randiról, vicces és kínos szituációkba keveredik a szerelem keresése közben, miközben lányai hasonló problémák miatt egyesével visszaköltöznek hozzá. A főbb színészeken kívül feltűnik még a sorozatban Für Anikó, Gryllus Dorka, Haumann Péter, Kamarás Iván, Simon Kornél, Medveczky Balázs, Balla Eszter, Eke Angéla és Szalay Bence is. 

Az Apatigris április 12-én, vasárnap 19:00 órától lesz látható az RTL Klub műsorán, de akik nem tudnak várni addig, azok már április 5-től, premier előtt megnézhetik az első epizódot az RTL Most+-on. 

Kiemelt kép: Az Apatigris főszereplői (Fotó: RTL Klub)