Augusztus 26-án indította el az idei első őszi műsorait a TV2: az Ázsia Expressz második évadát, valamint a Kasza Tibor vezetésével készített, Kapd el, ha tudsz! címet viselő vadonatúj gameshow-t. A celebes utazós reality ugyan az első hetében egy picit bukdácsolt, ám utána megtalálta a közönségét és hetek óta remek nézettségi eredményeket szállít mind a teljes lakosságban, mind a reklámozóknak fontos 18 és 49 év közötti nézők körében. Ez viszont már nem mondható el a vetélkedőről, amely estéről estére katasztrofális nézőszámokat hoz. Nem egészen két hét múlva azonban más lesz a helyzet, ugyanis teljesen átalakulnak a TV2 hétköznap estéi.

Pillanatkép a Fuss család, fuss! forgatásáról (fotó: TV2)

Október 7-én indul a csatorna vadonatúj őszi műsorrendje, melyben ismét két napi produkcióra támaszkodnak. Az Ázsia Expressz helyén, 19 óra 20 perctől lesz látható hétfőtől péntekig a Fuss család, fuss! című sportreality. A Palik László vezette műsorban családtagokból álló négyfős csapatok küzdenek meg a Magyarország legsportosabb családja címért és a vele járó tízmillió forintos főnyereményért. A versenyzőknek nem csak ügyességükre és állóképességükre, hanem stratégiai érzékükre is szükségük lesz, ám nem egyedül kell helyt állniuk a küzdelemben. Minden család mellett ott lesz egy edző, akire számíthatnak a felkészülés és a regenerálódás során is. A Fuss család, fuss! “mentorai” között találjuk Tápai Szabina kézilabdázót, Huszti Katát, az Exatlon Hungary győztesét, Katus Attila európa- és világbajnok sportolót, valamint Bodó Imi testépítő bajnokot.

Palik László és a Fuss család, fuss! edzői (fotó: TV2)

“A néző bepillantást nyerhet, hogy hogyan élnek és készülnek a családok edzőikkel heteken át, hiszen a műsor felvétele alatt mindannyian együtt laktak, együtt edzettek, együtt lélegeztek az első naptól az utolsóig. A Fuss család, fuss! kamerái a nap 24 órájában rögzítették az eseményeket, semmi sem maradt titokban, így az izgalmak mellett megható és drámai pillanatokban nem lesz hiány” – zárja a műsor ismertetőjét a közlemény.

A TV2 októberi hétköznap estéinek másik meghatározó műsora a Séfek séfe új szezonja lesz, mely 2 év után tér vissza a csatornára. Az egykor Ördög Nóra vezette gasztroreality második etapjának házigazda Liptai Claudia, akit a három séf, Krausz Gábor, Wolf András és Vomberg Frigyes oldalán láthat a közönség. A gasztro-tehetségkutatóban több újítás is lesz, az egyik ezek közül, hogy a verseny bizonyos fázisaiban sokkal több nehezítő feladatot kapnak majd a játékosok, illetve bekerült a műsorba egy úgynevezett vígaszág is, amiről részleteket az adásokból tudhatnak majd meg a nézők. A Séfek séfe győztese tízmillió forinttal lesz gazdagabb, illetve elnyeri annak a lehetőségét, hogy részt vehessen a világ egyik legnívósabb séfiskolájának kéthetes továbbképzésén Franciaországban.

Pillanatkép a Séfek séfe második évadából (fotó: TV2)

Fontos változás lesz még az október 7-ei héten, hogy 13-án jelentkezik első ízben élő adással a Sztárban Sztár leszek!, melyben a négy mentor, Tóth Gabi, Bereczki Zoltán, Horváth Tamás és Pápai Joci által segített három-három versenyző küzd meg immáron nem csak a zsűritagok, hanem a nézők voksaiért is.

A TV2 hétköznapjai október 7-től:

15:40: Victoria
16:45: Anya
18:00: Tények
18:30: Tények Plusz
19:20: Fuss család, fuss!
21:05: Séfek séfe
23:00: Magánnyomozók (ismétlés)

Kiemelt kép: Liptai Claudia és a Séfek séfe zsűrije (fotó: TV2)